full screen background image

Premier League Darts: Cruciale 98-finish brengt Barney voorbij Whitlock

Raymond van Barneveld heeft zijn tweede overwinning in de Premier League Darts geboekt. Tegen Simon Whitlock leek hij na een 4-2-voorsprong toch in de problemen te komen. Een cruciale 98-finish in de negende leg deed de partij toch weer volledig naar de Nederlander kantelen. Hij staat nu met vier punten op de derde plaats in de ranking, terwijl voor Simon Whitlock net zoals Phil Taylor de teller nog op nul staat.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Slippertje niet afgestraft en zelf breken

In een kolkend Belfast was Van Barneveld op zoek naar revanche. Hij opende de Premier League Darts met een waanzinnig gemiddelde tegen Gary Anderson, vorige week was er echter opeens een verval van nagenoeg twintig punten in zijn gemiddelde. Hij verloor dan ook van Wes Newton. Simon Whitlock won dit jaar nog geen enkele partij en ook afgelopen weekend ging de Australiër gelijk onderuit op de Dutch Darts Masters. Barney ontbrak in Veldhoven en het weekend rust leek hem goed te hebben gedaan. Hij opende met een snelle eerste leg, voor Whitlock met een 180’er gelijk maakte. In de derde leg maakte Van Barneveld een eerste slippertje. Vanaf 103 miste hij met zijn tweede pijl de single-13. Whitlock strafte het niet af vanaf 147, waardoor dubbel-16 alsnog goed was voor 2-1. Daarop sloeg Barney op zijn beurt wel toe voor de break.

Tweede slippertje wordt wel afgestraft

Het gemiddelde van Whitlock hing voor de derde week op rij amper op 90 per beurt en daar kon ook een 180’er niets aan veranderen. De scores daar omheen waren mager, waardoor Van Barneveld gewoon zijn eigen leg binnen kon harken voor 4-1. Een tweede maximale score van The Wizard in evenveel legs bracht hem wel op voorsprong in de zesde leg en een 100-finish was goed voor 4-2. De Aussie leek zelfs terug te gaan breken, tot Van Barneveld een 180’er gooide. Hij werkte vanaf 71 toe naar tops, om de single-18 te missen. Ditmaal werd het slippertje met een tweedarts 62-finish wel keihard afgestraft. Tops zorgde vervolgens ook voor 4-4.

Cruciale 98-finish

Net op tijd herstelde Van Barneveld zich. Zijn eigen negende leg was cruciaal en deze hield hij binnenboord met een 98-finish. Het deed de wedstrijd weer helemaal kantelen, want nu liep de Nederlander weg in de leg van Whitlock. Tops was goed voor de break en het eerste punt. Hij mocht daarop zelf de elfde leg beginnen en daarin gooide hij op tijd zijn derde 180’er. Wederom tops was daarop goed voor de tweede overwinning.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: