full screen background image

Premier League Darts: Lewis heeft geen kind aan zwakke Whitlock

Adrian Lewis heeft duidelijk gemaakt dat hij heel snel de derde plaats op de wereldranglijst wil overnemen van Simon Whitlock. De Australiër was op de openingsavond van de Premier League Darts totaal niet in vorm, want met slechts 86,31 had hij het geluk dat hij nog een leg kon pakken. Op 6-0 vloog dubbel-18 erin, maar daarna maakte Lewis het alsnog af voor de klinkende 7-1-overwinning.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Whitlock niet bij de les

Waar de strijd tussen de nummer één en twee van de wereld al eindigde in 7-0, was het verschil tussen de nummer drie en vier van de wereldranglijst ook heel groot. Lewis wordt gezien als de nummer drie, maar momenteel wordt die plek nog bezet door Whitlock. Gezien het onderlinge resultaat van vanavond lijkt daar snel verandering in te komen. The Wizard kwam geen moment op stoom en met 85 per beurt kon hij eigenlijk totaal niets klaarspelen. Lewis was niet eens subliem, maar iedere kans pakte hij wel gelijk aan. Zo was de eerste 180’er en een 80-finish goed voor 0-1.

The Wizard voorkomt een afgang

Met een 62-finish was het alweer 0-3 voor de dubbele break. Hij kreeg eigenlijk geen enkele druk en liep via dubbel-10 naar 0-4, om ook in de vijfde leg weer de break te forceren. Daar kwam nog een 130-finish overheen om zelfs op 0-6 te komen. Lewis gooide zijn vierde 180’er erin, toch kreeg Whitlock eindelijk een kans. Hij twijfelde niet en met een tweedart 61-finish voorkwam hij een 7-0-afgang. De turbo ging bij Lewis even volledig uit en hij gaf Whitlock alle tijd om een tweede leg te pakken. Die pakte The Wizard niet omdat hij 121 niet weg kreeg in twee beurten en Lewis maakte het af.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: