full screen background image

Premier League Darts: Sublieme Van Gerwen vloert Wright

Michael van Gerwen heeft duidelijk gemaakt dat hij de topfavoriet is voor de play-offs van de Premier League Darts. In de herhaling van de finale van het World Darts Championship liet hij niets heel van Peter Wright. De Schot had op voorhand het vuurtje opgestookt, wat hij echter kon waarmaken. Van Gerwen won met een gemiddelde van 110,85 per beurt met 7-5 en speelt volgende week in de O2 Arena in de halve finale tegen Gary Anderson.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Spanning is er vanaf

Voor de partij was er al veel druk van de partij afgehaald. Peter Wright kon namelijk voor deze avond de play-offs nog halen, maar dan moest hij wel medewerking krijgen van Gary Anderson of Phil Taylor. Die twee wonnen eerder op de avond, waardoor Snakebite als vijfde zal eindigen. Van Gerwen was ook gelijk zeker van de eerste plaats. De eerste leg in Brighton ging wel naar Wright, daarna zette Mighty Mike de turbo volledig aan. Hij gooide een 180’er en een 79-finish, om in de derde leg zelfs twee 180’ers te gooien. Een 11-darter was dan ook goed voor de break.

Bizarre versnelling

Het gemiddelde van Mighty Mike lag inmiddels op 118 per beurt, terwijl ook Wright 110 per beurt wist te overleggen. Toch werd de Schot voorlopig volledig overklast. Scorend liep Van Gerwen zelfs richting de 120, om met een 88-finish zijn tweede 11-darter op rij te gooien: 1-3. Wright kon zijn eigen leg met pijn en moeite houden door een 161-finish uit te gooien, al ging de Schot ditmaal niet eerst richting het publiek na de triples te hebben gegooid. Van Gerwen maakte wel 2-4, voor hij voor het eerst een dubbel miste op tops. Wright profiteerde echter niet vanaf 70 en zo was het alsnog 2-5.

Sublieme slotleg

Het gemiddelde van Mighty Mike zakte daardoor naar ‘iets normalere’ proporties met 110 per beurt. Wright kon dan ook nog een beetje volgen en wist een leg terug te breken tot 3-5. Bulls-eye voor een 126-finish gooide hij echter niet, waardoor Van Gerwen 87 alweer met twee pijlen wegpoetste. Het eerste punt was voor de Nederlander binnen en hij ging gelijk in sneltreinvaart verder richting de zege. Dubbel-5 voor een 130-finish viel er echter niet in, waardoor Wright nog twee legs bij kon schrijven. Van Gerwen mocht de laatste leg beginnen en deed dat met scores van 180, 134 en 137. Daarmee stond hij na negen darts op 50, om het af te maken via dubbel-16.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: