full screen background image

Premier League Darts: Taylor en Anderson gelijk na boeiend gevecht

In een zeer boeiende partij hebben Gary Anderson en Phil Taylor de punten gedeeld. The Power leek in Manchester weg te lopen, waardoor hij een grote stap zou zetten naar de play-offs van de Premier League. Anderson kwam echter knap terug en dwong een punt af: 6-6. Dat kwam mede door twee bijzondere momenten, waarbij eerste Anderson (vanaf 169) en daarna Taylor (vanaf 129) zich dood gooiden.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Doodgegooid vanaf 169

Anderson en Taylor momenteel in topvorm. Anderson is dat eigenlijk al het gehele kalenderjaar, met een reeks van toernooizeges. The Power liet afgelopen weekend niets heel van de concurrentie op de European Tour in Berlijn. Daar won hij van de twee huidige wereldkampioenen: Stephen Bunting en Michael van Gerwen. Anderson ontbrak in Duitsland, maar begon flitsend aan de partij met een 180’er en een 82-finish voor 1-0. Daarna plaatste Taylor de versnelling voor 1-1, om te profiteren van twee foutjes van Anderson. Eerst rekende de Schot niet, waardoor hij uitkwam op 169. Anderson gooide ook nog blind verder met twee keer triple-20 en triple-19. Zo gooide The Flying Scotsman zichzelf door en pakte Taylor de break met een 63-finish.

Doodgegooid vanaf 129

The Power pakte zijn eigen leg, terwijl Anderson zich in zijn eigen leg weer leek te herpakken. Hij stond namelijk na vier beurten op 40, maar door scores van 180, 140 en 165 kon Taylor aanleggen voor een nieuwe break. Zeer gefrustreerd miste hij echter een volle beurt: 2-3. De Engelsman had flink de smoor in de fout en zag Anderson daarop ook nog terugbreken tot 3-3. De Schot begon slordig aan zijn eigen leg en dacht opnieuw te worden gebroken. Hij stond op 139 en Taylor mocht als eerste aanleggen vanaf 129. In één vloeiende beweging gooide The Power echter 139 uit en stond als versteend toe te kijken toen hij hoorde dat hij zichzelf dood had gegooid. Eenmaal beseffend wat er mis was gegaan konden de twee erom lachen, maar Anderson hield wel zijn eigen leg: 4-3.

Anderson stort niet in

Taylor had zijn slippertje snel verwerkt en maakte met een 121-finish weer gelijk. Daarop voerde hij de druk gelijk op met een 180’er, waarop Anderson op een haartje de 150-finish miste. Zo brak Taylor opnieuw met een 11-darter. Doordrukken deed hij niet en Anderson zag de kans om weer terug te komen. Daarop wist hij de elfde leg te openen met een 180’er, om met een 80-finish het punt pakken. De volle buit zat er niet in, want Taylor bleef in zijn eigen leg koel en maakte het af met een 71-finish.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: