full screen background image

Premier League Darts: Taylor neemt revanche op Van Gerwen

Phil Taylor heeft revanche genomen op Michael van Gerwen in de Premier League Darts. De Nederlander wist een 1-4-achterstand goed te maken, maar vanaf 4-4 ging het alsnog fout. Scorend bleef de wereldkampioen achter bij de Engelsman en kreeg alsnog de 4-7-nederlaag aan zijn broek ondanks een gemiddelde van ruim 101 per beurt en 80% op zijn dubbels.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Nu wel een leg

De Premier League Darts werd dit jaar geopend door het treffen tussen de nummer één en twee van de wereld. Taylor was toen net terug van een lange vakantie, waarbij hij ook nog eens met nieuwe darts aan de oche verscheen. Het bleek een dodelijke combinatie, want Van Gerwen versloeg hem met liefst 7-0. Taylor begon nu een stuk scherper met gelijk een 180’er, maar Mighty Mike sloeg met ook een maximale score terug. Daardoor kon de Nederlander toch de openingsleg pakken via tops. Van Gerwen voerde de druk gelijk op naar Taylor, maar dit keer bezweek hij niet op de dubbel. Met een 77-finish wist hij nu een nederlaag zonder legwinst in ieder geval te voorkomen.

Kleine foutjes worden afgestraft

Van Gerwen opende zijn eigen leg met een 180’er, maar Taylor stond na drie beurten op 70. Van Gerwen kon zich niet redden via tops voor een 160-finish en Taylor kreeg de kans. Die pakte hij gelijk via dubbel-16: 1-2. De gemiddelden van beide darters lagen inmiddels op 112 per beurt. Wederom voerde Mighty Mike de druk op en stond klaar op 61 om terug te breken. Daarvoor aanleggen mocht hij niet, want met een 118-finish was het 1-3. Van Gerwen gooide in zijn eigen leg de triples nu niet en kreeg zodoende weer een break om zijn oren. Voor de derde maal voerde de Nederlander in de leg van Taylor de druk op en nu kreeg ook hij zijn kans. Die was raak via tops en ook zijn eigen leg was daarop binnen via het rode vakje: 3-4.

Comeback geen vervolg

Taylor begon nu ook meer foutjes te maken en liet het zich op de dubbel helemaal uit de vingers glippen. Dubbel-12 voor een 138-finish viel er niet in en daarna verprutste The Power een volle beurt. Zo kon Van Gerwen alles weer rechtzetten met een 78-finish. Lang reden tot juichen was er niet, want de Nederlander vervolgde met een prutsleg. Taylor opende juist met zijn derde 180’er en tops bracht hem weer aan de leiding. Van Gerwen kwam er overheen met een 180’er, maar toch slaagde Taylor erin om zijn eigen leg te pakken. Het geloof leek weg bij de Nederlander, die geen solide eigen leg kon overleggen. Daardoor maakte Taylor het af vanaf 25.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: