full screen background image

Premier League Darts: Uitgedaagde Van Gerwen vloert Wright

Michael van Gerwen heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status in de Premier League Darts van Peter Wright. De Schot daagde Van Gerwen in de vijfde leg uit en vanaf dat moment was het volledig eenrichtingsverkeer voor de huidige wereldkampioen, tot hij een reeks matchdarts miste. Wright kwam terug tot 6-5, waarop Van Gerwen alsnog de zege pakte met een 128-finish: 7-5.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Herhaling van WK-finale

Op 1 januari stonden Van Gerwen en Wright ook tegenover elkaar, toen als inzet de wereldtitel. Van Gerwen nam een snelle 4-0-voorsprong in sets en die marge gaf hij uiteindelijk niet meer weg. Wright had het tikje erg snel verwerkt, want na zeven weken in de Premier League kwam hij ongeslagen naar Dublin. Toch stond hij op legsaldo tweede achter Mighty Mike. Om gelijk duidelijk te maken dat Van Gerwen niet van plan was om cadeautjes weg te geven vuurde de Nederlander er gelijk een 97-finish in. Daar kwam gelijk een 180’er overheen, waardoor de druk er vol opstond voor Wright. Die kon bulls-eye niet vinden voor een 86-finish, maar ook Van Gerwen miste zijn twee kansen vanaf 41: 1-1.

Wright daagt uit en krijgt de tik

Met een 130-finish voor een 12-darter was de derde leg wel voor de Nederlander, om zijn gemiddelde alweer op te krikken naar 117,39 per beurt. Scorend zakte Van Gerwen daarna even weg en dat gaf Wright de kans op de break. Vanaf 161 vond hij triple-20 en triple-17, waarna hij eerst het publiek ging uitdagen voor bulls-eye te gooien. Van Gerwen keek hoofdschuddend toe en strafte de misser van Wright gelijk af met een 84-finish. De Nederlander denderde gelijk door en pakte in de zesde leg wel de break met een tweedart 68-fnish: 4-2.

Slippertjes bij de eindstreep

Wright kreeg in de zevende leg nog de kans om een leg terug te komen, maar de dubbels lieten Snakebite nu in de steek. Van Gerwen vond tops en denderde rustig door met alweer een 180’er. Daar kwam gelijk een tweedart 88-finish overheen om er al 6-2 van te maken. Dubbel-10 voor de 92-finish wist Van Gerwen niet te vinden en ook in de herkansing vloog dubbel-5 er niet in. Wright kreeg de leg cadeau en kon terugkomen door nog eens twee legs te pakken naar 6-5. De Schot mocht de slotleg beginnen, maar Van Gerwen was het die door een 180’er de leiding nam. Daarop deelde hij toch de tik uit aan Wright met een 128-finish.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: