full screen background image

Premier League Darts: Van Barneveld walst over Thornton heen

Raymond van Barneveld heeft zijn derde overwinning op rij geboekt in de Premier League Darts en is al sinds de tweede speeldag ongeslagen. De Nederlander versloeg in Aberdeen Robert Thornton met 7-1 en lijkt daardoor zo goed als zeker van de play-offs in de O2 Arena in Londen.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Goede zaken gedaan

Door de twee zeges van vorige week staat Van Barneveld in een zetel om de play-offs te bereiken, terwijl Thornton louter nog zeges nodig heeft om daar nog bij in de buurt te komen. De Schot speelt allerminst slecht, maar hij komt telkens net te kort voor de zege. Hij won tot dusver dan ook pas één keer. In vorm is hij wel, want afgelopen zondag won The Thorn het zesde Players Championship van het jaar. Barney opende gelijk met een 180’er en zag Thornton twee pijlen op de dubbels missen. De Schot gooide op zijn beurt in de tweede leg een 180’er voor 1-1.

Solide weglopen

The Thorn slaagde er daarna niet in om solide door te gaan, waar Van Barneveld juist al weken zeer bedreven in is. Zo ook nu pakte hij zijn eigen leg zonder kansen weg te geven, waarna hij een maximale score vuurde in de leg van de Schot. Daardoor kon hij toewerken naar zijn eerste break. Zijn gemiddelde tikte inmiddels de 100 per beurt aan en werkte rustig naar tops. Even leek Thornton iets terug te doen, maar de dubbel voor een 135-finish kon hij niet vinden. Daarop maakte Barney er gelijk 4-1 van.

Thornton zonder geloof

Thornton begon steeds moeilijker kijken en leek nog weinig geloof in een goede afloop te hebben. Van Barneveld maakte zich er niet druk over en ging rustig verder in zijn eigen ritme. De Nederlander pakte eenvoudig de eigen leg en wist er gelijk weer een 97-finish overheen te mikken voor de derde break. Zijn gemiddelde bleef stabiel op 100 per beurt en dat bracht hem dan ook wederom naar tops om de klinkende 7-1-zege te boeken.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: