full screen background image

Premier League Darts: Van Gerwen in thriller naar finale

Michael van Gerwen heeft in een zinderende partij de finale van de Premier League Darts bereikt. Gary Anderson gaf verschrikkelijk veel tegenstand in de O2 Arena. De Schot nam als enige een break voorsprong, maar die werd gelijk ongedaan gemaakt. Het liep naar een beslissende leg, waarin Van Gerwen gelijk de mokerslag uitdeelde. Hij liep weg en vond dubbel-2 voor de finale.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Anderson mist eerste kansen

Anderson gooide direct een 180’er en kreeg één dart voor de break. Dubbel-11 voor een 84-finish viel niet en Van Gerwen vond dubbel-4 voor 1-0. Met een tweedart 66-finish maakte Anderson er wel gelijk 1-1 van, om alweer twee darts voor de break te missen. In zijn eigen legs ging het voor de Schot een stuk eenvoudiger op de dubbel, want tops voor een 68-finish ging er wel gelijk in. Daarop speelde Van Gerwen ook een solide weg en hij gaf ditmaal geen kans weg. De tweede 180’er van Anderson zorgde toch weer voor de gelijke stand: 3-3.

Pardoes twee breaks op rij

Mighty Mike had zijn turbo inmiddels aangezet, want het gemiddelde dat rond de 91 zweefde was opgekrikt naar 100 per beurt. Zijn eerste 180’er hielp daarbij en dubbel-11 zorgde voor 4-3. Anderson miste daarop voor het eerst een volle beurt op de dubbels en daardoor kreeg Van Gerwen zijn eerste breakkans. Dubbel-16 voor een 112-finish viel er echter niet in (4-4). De druk begon daarop zichtbaar toe te nemen. Anderson miste weer een volle beurt op de dubbels, maar Van Gerwen vergat vanaf 25 te profiteren. Daarop was de eerste break alsnog een feit: 4-5. Lang stond de wereldkampioen niet achter, want hij sloeg gelijk terug met een 74-finish.

Allesbeslissende leg

Deze finish had hij duidelijk nodig om vrijuit te gaan spelen. Zijn eigen leg was heel rap binnen (6-5), waarop hij druk kon gaan zetten op Anderson. Met een 174- en 140-score stond Mighty Mike in zijn nek te hijgen, maar Anderson bleef koel met een 68-finish (6-6). Daardoor was het inmiddels nog maar een best-of-3-legs geworden. Dat potje begon Van Gerwen het beste met een 180’er, maar Anderson kreeg een stiekeme kans. Hij gooide vanaf 136 twee keer triple-20, maar dubbel-8 viel er niet in. Van Gerwen haalde opgelucht adem en vuurde dubbel-12 erin. Anderson vuurde er in zijn eigen leg echter twee keer een 180’er in. Een 11-darter bracht een allesbeslissende leg. Daarin deelde Van Gerwen gelijk een mokerslag uit met een 171-score met een triple-20, triple-19 en triple-18. Anderson kon zelf niet eens de 20 vinden en het was beslist. Van Gerwen besliste het uiteindelijk via dubbel-2.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: