full screen background image

Premier League Darts: Van Gerwen pakt tegen Lewis een zeer snel herstel

Michael van Gerwen heeft zich snel hersteld van zijn nederlaag tegen Phil Taylor. In Aberdeen won de Nederlander wel met 7-4 van Adrian Lewis, waardoor hij de koppositie in de Premier League Darts weet vast te houden. Tegelijkertijd lijkt het voor Lewis erg lastig te worden om de top-4 nog te bereiken.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

In zijn ritme komen

Van Gerwen en Lewis moesten allebei eerder op de avond ook al aan de bak. Lewis kwam op een 6-0-achterstand tegen Gary Anderson en zag de Schot matchdarts missen voor 7-0. Lewis kon toch nog terugkomen tot 6-4, waarna hij alsnog verloor. Van Gerwen kwam ook van een achterstand terug tegen Phil Taylor. Vanaf 4-4 ging het echter alsnog mis voor Mighty Mike, die na afloop aangaf geen moment in zijn ritme te zijn gekomen. Dat kwam mede doordat The Power zichtbaar erg veel tijd nam en tegen Lewis was dat een heel ander verhaal. In rap tempo mikten de nummer één en drie van de wereld de darts naar het bord en via dubbel-16 kwam Van Gerwen op 2-1.

Ongeïnspireerde Jackpot

De Nederlander versnelde en miste op een haartje de break voor een 128-finish. Lewis kon daardoor met zijn derde dart op dubbel-5 de leg redden. Daarop was het de Engelsman die zichzelf de kansen gaf, maar drie pijlen voor de break miste. Hij ging wel verder met een 180’er en maakte er via dubbel-2 wel weer 3-3 van. Veel beleving was er echter niet bij Jackpot. Hij gooide de darts ongeïnspireerd en in een heel hoog tempo richting het bord. Het maakte zijn spel er niet beter op en Van Gerwen kon dan ook eenvoudig zijn eigen leg pakken.

Verschil alsnog gemaakt

De huidige wereldkampioen schakelde in de achtste leg maar eens bij om met een 180’er weg te vliegen. Dubbel-16 voor een 81-finish viel niet, maar Lewis kreeg 110 ook niet uitgegooid. Daarop was de break alsnog een feit: 5-3. Door een 180’er leek een rebreak in de maak, Van Gerwen wist dat echter te voorkomen met een 78-finish. Daarmee nam hij de koppositie alweer over van Raymond van Barneveld, maar dat was voor hem niet voldoende. Mighty Mike vuurde er nog een 180’er in en dacht op zijn beurt een break te noteren voor de zege. Terwijl hij op 46 stond gooide Lewis een bulls-eye 126-finish voor 6-4. Daar bleef het voor Lewis bij, want Van Gerwen gooide zijn eigen leg rap uit met een 15-darter. 

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: