full screen background image

Premier League Darts: Versnellig Anderson is Whitlock te machtig

Gary Anderson heeft zijn goede vorm nu ook om weten te zetten in een klinkende overwinning in de Premier League Darts. Simon Whitlock nam nog een brutale 1-2-voorsprong, daarna liep de Australiër telkens achter Anderson aan. Whitlock moest zich zien te redden met hoge finishes, maar daar kwam hij telkens niet aan toe. Het stelde Anderson in staat door vooral ijzersterk op zijn dubbels te gooien de 7-2-zege te pakken.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Breaks heen en weer

Anderson begon indrukwekkend aan de partij met een 180’er en een strakke eigen leg voor 1-0. De Schot verloor vorige week dan wel van Raymond van Barneveld, hij noteerde wel een gemiddelde van ruim boven de 100 per beurt. Whitlock had juist een zwakke eerste week, maar een paar dagen trainen had hem goed gedaan. Ook de Australiër knalde er gelijk een 180’er in voor 1-1, om de break daarna ook te forceren. Doordrukken vergat The Wizard. Vanaf 78 miste hij met zijn tweede dart de single-20, waardoor Anderson toch weer voor 2-2 kon tekenen.

Versnelling is Whitlock te machtig

Met een 68-finish nam de Schot weer de voorsprong, om nu door te versnellen. Een 180’er en bulls-eye voor een 126-finish was al goed voor 4-2. Whitlock deed er alles aan om de sprint bij te houden. Tot twee keer toe gaf hem dat één pijl de kans om terug te komen. De eerste kans ging mis en ook bulls-eye voor een 170-finish vloog er niet in. Anderson had zichzelf door een 180’er een goede kans gegeven en de dubbel was gelijk weer raak voor al een 6-2-voorsprong. Ook zijn eigen leg was daarop in een sneltreinvaart gedaan om tops alweer raak te gooien. Het meest indrukwekkend daarbij was nog wel dat Anderson, normaal toch wankel op zijn dubbels, 7 uit 10 raak gooide op de dubbels.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: