full screen background image
Peter Wright World Matchplay 2016

Sublieme Wright vloert Anderson met hoge finishes

Peter Wright heeft Gary Anderson aan de kant gezet in de Premier League Darts. Met vier hoge finishes in vijf legs tijd wist Snakebite het verschil te maken. Anderson wist vervolgens de druk heel erg hoog op te voeren, maar Wright liet zich niet meer verschalken. Hij won met 7-5 en een gemiddelde van 109,48 tegenover 106,59 per beurt.

Drie hoge finishes op rij voor Snakebite

Wright is momenteel op de vloer bijna niet te verslaan, want hij won liefst drie van de zes UK Open Qualifiers. Hoe anders is zijn vorm op het podium, een week geleden ontsnapte hij aan een whitewash tegen Michael van Gerwen. Nu begon hij scorend sterk, om een volle hand op de dubbels te missen. Zo kon Anderson met een tweedart 76-finish zijn eigen leg redden. Wright maakte wel gelijk met een 116-finish en liep scorend ook in de derde leg weg. Nu sloeg Snakebite wel genadeloos toe met een 121-finish voor de break. Met Anderson nog op 278 punten vuurde Wright er nog een 116-finish in voor de 1-3-voorsprong en een gemiddelde van 117 per beurt.

Druk wordt hoog, maar niet te hoog

Anderson schakelde bij met een 171-score en dubbel-10 om de druk op te voeren, maar Wright knalde er in de zesde leg alweer een 120-finish in voor 2-4. De tweevoudig wereldkampioen voerde de druk nog een keer op en gooide twee 180’ers op rij in de achtste leg. De zevende dart viel onder de triple-20 en vervolgens mocht hij niet eens terugkomen. Wright gooide bulls-eye voor de 81-finish en een 12-darter: 3-5. Anderson counterde met zijn vijfde 180’er voor een 11-darter, alleen Wright kreeg hij niet aan het wankelen. De nummer drie van de wereld stond na negen pijlen ook alweer op 41 en pakte het eerste punt. Anderson opende zijn eigen leg alweer met een maximale score en dwong een allerlaatste leg af met een 110-finish. Daarin begon Wright scorend toch weer het beste en zo kon hij toewerken naar dubbel-10.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: