Connect with us

Premier League Darts

Taylor klopt Lewis na bijna een nieuwe negendarter

Phil Taylor heeft een achterstand weten om te buigen tegen Adrian Lewis om uitzicht te houden op de derde plaats in de Premier League Darts. Lewis begon fantastisch met bijna opnieuw een negendarter. Vanaf 2-4 zakte hij scorend alleen flink weg en kon Taylor er nog overheen komen naar 7-5.

Bijna weer een negendarter

Lewis vanaf 72 en Taylor vanaf 103 kregen in de eerste twee legs allebei één pijl om te breken, maar vonden de dubbel niet (1-1). In de derde leg explodeerde Lewis met twee 180’ers op rij. Hij was ook perfect op weg naar de negendarter, alleen dubbel-12 viel niet. Daarmee had hij een unieke prestatie kunnen neerzetten. Een aantal weken geleden gooide hij namelijk al de perfecte leg en was vorig seizoen ook al de enige die het deed. Dubbel-12 viel er wel in voor de 10-darter, waarop Taylor terugkwam. Daarop kwam opnieuw de sprint van Lewis met een 122-finish voor 2-4.

Lewis valt toch weer stil

Beide darters uit Stoke-on-Trent werkten zeer ontspannen de partij af en zweepten regelmatig het zingende Schotse publiek op. Ondertussen hielden ze het hoge niveau vast en kwam Lewis met een 114-finish op 3-5. Taylor opende zijn eigen leg met een 180’er en door een 86-finish had hij de druk weer op Lewis gelegd. Die zakte scorend langzaam weg, want zijn eigen leg gooide hij niet uit in zeven beurten. Zo werd het 5-5 en pakte Taylor ook zijn eigen leg. Opnieuw lag de druk bij Lewis, die scorend in de problemen kwam. Hij redde zich nog bijna vanaf 170, maar bulls-eye viel niet. Daarop pakte Taylor de winst.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts

Kerst 2018