Phil Taylor Gary Anderson Sydney 2016

Taylor overleeft matchdart en 180’ers van Anderson

Phil Taylor heeft aan zijn beste optreden tot dus in de Premier League Darts 2017 een punt overgehouden aan het duel met Gary Anderson. The Power was slordig op de dubbels (6 uit 19), waardoor hij te veel kansen liet liggen. Anderson liep dan ook weg, om één matchdart te missen. Vervolgens dwong Taylor een punt af via dubbel-16.

Dubbels van The Power

De start van zowel Anderson als Taylor was vooral in de eindfases van de legs zeer wankel. Waar Anderson de dubbels miste in de eerste leg knoeide Taylor op zijn beurt vanaf 51 door single-19 te missen. Zo kon de Schot gelijk terugbreken, om zijn eigen leg – na de gemiste bulls-eye van The Power voor een 121-finish – te houden. Daar kwam de eerste 180’er van Anderson overheen en daarmee werd het bal geopend om het niveau flink op te voeren. Taylor was degene die als eerste de break pakte met een 81-finish, maar gemiste dubbels (3 uit 10) zorgden ervoor dat Anderson terug kwam.

Niveau vliegt omhoog

In de zevende leg gooide de Schot voor de vierde leg op rij een 180’er en zag Taylor dit keer een pijl op dubbel-13 missen voor de 81-finish. Zo werd het vanaf 76 wel 4-3 en knalde de Schot er opnieuw een maximale score tegenaan. De nummer twee van de wereld was ontketend en met een 86-finish was het ook 5-3. Anderson liet alleen liggen om het af te maken, want hij miste liefst vier pijlen voor het eerste punt. Taylor brak dan ook terug, om door de zesde 180’er van Anderson en een 83-finish zelf toch weer gebroken te worden. Anderson kon het afmaken vanaf 116 door tops te missen en zo kwam er toch een beslissende leg. Daarin gooide Anderson zelfs twee keer een 180’er, maar doordat er tussendoor scores volgden van 80 en 58 mocht Taylor aanleggen voor het punt: 6-6.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: