full screen background image
Phil Taylor Gary Anderson Sydney 2016

Taylor wint zeven legs op rij na kansloze achterstand tegen Anderson

Phil Taylor heeft een krankzinnige overwinning geboekt op Gary Anderson in de Premier League Darts. Taylor was tot twee keer toe in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en kwam zodoende op een 0-4-achterstand. Hij leek al verslagen, maar opeens schoot Taylor wakker. Zeven legs later was het namelijk 7-4 voor The Power.

The Power is in zijn eigen leg niet snel genoeg uit

In de opening kwam Taylor gelijk in de problemen. Hij kreeg zijn eigen leg niet uit in vijf beurten door dubbel-16 te missen voor een 63-finish, waarop Anderson er een 12-darter overheen knalde met een 87-finish. In de derde leg kwam Taylor opnieuw onder druk te staan en miste vanaf 100 de kans. Zo kreeg Anderson opnieuw de breakmogelijkheden en vond met zijn derde dart tops. De Schot maakte in zijn eigen leg geen fout en kwam zodoende al op een 0-4-voorsprong. Taylor gooide in de vijfde leg de eerste 180’er en had voor het eerst ruimte. Anderson haalde ook geen truc meer uit vanaf 170 en zo kwam The Power eindelijk op de borden.

Zeven legs op rij

Pardoes wat Taylor wakker en knalde er legs uit van 11- en 12-darts voor 3-4. Anderson gooide in zijn eigen leg één slechte score van 39 en miste bulls-eye voor de 129-finish. Zodoende kwam Taylor pardoes terug tot 4-4. De gemiddeldes lagen inmiddels zelfs op 110 om 106 in het voordeel van The Power, waarop Anderson een tweede 180’er gooide. Toch kwam hij niet naar een finish en in de tiende leg liet hij zich opnieuw verrassen. Scorend liep Taylor weg en pakte de 80-finish voor 6-4. Daarop maakte Taylor het ook af.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: