full screen background image

Taylor zakt ver weg en verspeelt dure punten tegen Chisnall

Dave Chisnall heeft dure punten afgesnoept van Phil Taylor. The Power had zich richting de play-offs kunnen gooien, maar speelde een veel minder dan in zijn eerste partij van de avond en werd met name scorend overlopen door Chizzy. Met slechts vijf scores in de gehele partij van 140 of meer verloor Taylor met 7-2.

Opnieuw op achterstand

Chisnall is dit seizoen ervaringsdeskundige in het spelen van twee partijen op een avond. Dat deed hij namelijk al eerder door de rugblessure van Michael van Gerwen en won toen ook allebei de duels. Hij begon ook goed in Belfast door Adrian Lewis te verslaan en pakte de openingsleg met een 13-darter. Taylor gooide er zijn 14-darter tegenaan voor 1-1, nadat ook The Power zijn openingspartij won van Gary Anderson na liefst een 4-0-achterstand weg te werken. Ook nu moest hij een achterstand weg gaan werken. De vierde leg had hij namelijk niet in vijf beurten uit, om in de vijfde leg na een 180’er een volle beurt op 32 onbenut te laten: 4-1.

Nu geen opleving meer

De gemiddeldes lagen mijlenver uit elkaar met 108 om 93, maar Chizzy maakte vanaf 124 wel een grote fout. Hij miste na triple-20 het grote vlak en zo mocht Taylor terugkomen om 72 weg te poetsen. The Power kon daarna alleen niet doordrukken. Chisnall wist scorend solide te blijven spelen in zijn eigen leg (5-2), om zijn tweede 180’er te gooien richting de 50-finish voor 6-2. Daarmee was het eerste punt binnen en liep Chizzy ook in zijn eigen leg scorend weg. Taylor gooide nog wel zijn derde 180’er en zag Chisnall een volle beurt knoeien vanaf 40. Hij miste zelf ook zijn kans vanaf 44 en zo was het alsnog 7-2.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: