Van Gerwen door rugblessure afwezig in Premier League

Michael van Gerwen zal donderdag niet spelen in de Premier League Darts. De Nederlander heeft zich af moeten melden voor de speelavond in Exeter door een rugblessure. Hierdoor komt Dave Chisnall donderdagavond twee keer in actie en speelt Van Gerwen op donderdag 23 maart twee partijen.

UK Open twijfelachtig

Vanaf vrijdag moet Van Gerwen zijn titel op de UK Open verdedigen. Zijn deelname aan dit televisietoernooi is zelfs twijfelachtig. Om de kans van deelname zo groot mogelijk te maken is op doktersadvies besloten om de Premier League Darts deze week niet te spelen. Donderdagavond zal er besloten worden of hij wel in actie kan komen op de UK Open.

Twee omzettingen

Voor Chisnall wordt donderdag hierdoor opeens een erg belangrijke avond. De Engelsman staat op een degradatieplaats en zal in Exeter punten moeten verzamelen. Lukt dat niet, dan lijkt er al bijna een streep door zijn campagne te worden gehaald. Chisnall opent tegen Raymond van Barneveld en sluit de avond af te gen James Wade. Op 23 maart in Manchester speelt Van Gerwen nu twee partijen. Hij opent tegen Wade en sluit af tegen Van Barneveld.

Delen: