Van Gerwen gelijk sterk bij rentree na rugblessure tegen Huybrechts

Michael van Gerwen heeft een goede rentree gemaakt na zijn rugblessure in de Premier League Darts. Hij won in Glasgow met 7-5 van Kim Huybrechts met 106,3 per beurt. Van Gerwen wist direct zijn hoge niveau weer te tonen en stond met een gemiddelde van ruim boven de 100 per beurt te gooien. Het enige dat in de openingfase niet viel waren de dubbels om snel weg te lopen van Huybrechts. In de zevende leg kwam de break, alleen Huybrechts sloeg gelijk terug met een 12-darter (4-4). Het leek af te gaan op een gelijkspel, maar Huybrechts miste vier pijlen op de dubbels in zijn eigen leg.

Rugklachten verleden tijd

Van Gerwen was een week afwezig, nadat hij anderhalve week geleden een lichte rugblessure opliep. De Nederlander besloot op doktersadvies zowel de Premier League-avond in Exeter als de UK Open over te slaan. Huybrechts wist de partij in Glasgow het meest scherp te openen, pakte zijn eigen leg en knalde er twee perfecte beurten in. Zijn zesde pijl ketste alleen tussen de eerste twee in en zo was een negendarter uit beeld. Van Gerwen knalde er zijn eerste maximale score in en met een 109-finish voor de 12-darter was het toch weer gelijk. De tweede 180’er leek gelijk ook de break in te luiden, alleen dubbel-16 viel nu niet vanaf 82.

Break gepakt

Het gemiddelde van de Nederlander zat alweer op 116 per beurt en bracht hem dan ook naar 2-2. Huybrechts stond zelf echter ook sterk te spelen en leek met zijn tweede 180’er eenvoudig toe te werken naar 3-2. Dat lukte uiteindelijk wel via dubbel-1, maar wel nadat Van Gerwen de kans vanaf 65 miste door eerste bulls-eye te gooien en vervolgens single-19 in plaats van single-7. Het werd soepel 3-3 en vervolgens kwam de versnelling. De 180’er van Huybrechts werd gecounterd door zeven perfecte pijlen van de Nederlander. Triple-19 viel niet, maar de break was er wel.

The Hurricane slaat toch niet toe

Huybrechts sloeg alleen net zo snel weer ijzersterk terug met een 12-darter voor 4-4. Ondanks de vijfde 180’er van Mighty Mike hield de Belg ook zijn eigen leg met een 96-finish, maar het was ook net zo snel weer 5-5. Huybrechts leek opnieuw een goede eigen leg af te werken, alleen de dubbel was het probleem. The Hurricane miste vier pijlen voor het punt en werd toch gebroken. Van Gerwen opende de slotleg ook nog eens met een 180’er en de maximale score van de Belg kwam te laat. Van Gerwen maakte het namelijk af via dubbel-8.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: