Van Gerwen keert terug na rugblessure

Michael van Gerwen zal donderdag zijn rentree maken in de Premier League Darts. De Nederlander ontbrak vorige week en moest door de rugblessure ook de UK Open aan zich voorbij laten gaan. De nummer één van de wereld heeft nu laten weten dat hij weer kan spelen.

Titel moeten afstaan

In Exeter ontbrak Mighty Mike door rugklachten. Hij kon staan en lopen, maar zitten was het grote probleem. Daardoor was reizen naar Engeland niet mogelijk en besloot hij op doktersadvies om ook de UK Open over te slaan. Hij liet toen al weten geen onnodige risico’s te willen nemen. Van Gerwen moest zodoende zijn titel overdragen aan Peter Wright, de Schot die hij de laatste twee jaar in de finale had verslagen.

Dit kan iedereen overkomen

“Ik was zwaar teleurgesteld dat ik zowel de Premier League als de UK Open moest missen. Maar dit komt helaas wel eens voor”, aldus Van Gerwen in een verklaring. Donderdag wil hij weer aantreden in Glasgow, dan wacht het duel met Kim Huybrechts. “Het ging om een kleine rugblessure. Iets dat iedereen kan overkomen, alleen je moet er wel voorzichtig mee zijn. Mijn hart zei dat ik gewoon moest spelen, want ik houd van darts en van winnen. De artsen gaven alleen aan dat het beter was om niet te reizen. Het voelt inmiddels iedere dag beter en ik kijk uit naar donderdag.”

Delen: