full screen background image

Van Gerwen laat opnieuw helemaal niets heel van Chisnall

Michael van Gerwen heeft opnieuw niets heel gelaten van Dave Chisnall in de Premier League Darts. Door de overwinning heeft Mighty Mike de koppositie weer overgenomen van Peter Wright en ziet het gaatje snel groeien. De nummer zes staat namelijk al op vijf punten achterstand van het groene monster, waardoor de play-offs dichtbij komen.

Wervelwind doet Chisnall gelijk pijn

Chisnall is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de favoriete tegenstander van Mighty Mike. Met uitzondering van één wedstrijd in 2013 werd de Engelsman altijd met forse cijfers aan de kant gezet. Ook nu begon Van Gerwen indrukwekkend met direct een break na zijn eerste 180’er voor 2-0. Het gemiddelde van de Nederlander lag alweer fors boven de 110 per beurt en dubbel-16 was goed voor 3-0. In de vierde leg kreeg Chisnall eindelijk de kans om in te stappen. Hij gooide al zijn derde 180’er en kreeg vier pijlen op de dubbels. Die vlogen er allemaal niet in en zo was het via tops alweer 4-0.

Eén kansje voor Chizzy

Zijn eigen leg opende Van Gerwen gelijk weer met zijn tweede 180’er en opnieuw tops bracht hem al op twee legs van de overwinning. Een volledige afgang wist Chisnall wel te voorkomen door in de zesde leg een dubbel te vinden. De Engelsman kreeg zelfs de kans om terug te breken, alleen vanaf 90 gooide hij zijn tweede dart aan de binnenkant van dubbel-15. Zo was het alweer 6-1 en scorend liep Van Gerwen in de achtste leg ook alweer weg. Dubbel-10 bracht hem daarop de klinkende zege met een gemiddelde van 104,25 per beurt.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: