full screen background image

Van Gerwen maakt belofte waar en gunt in slooppartij Lewis geen leg

Michael van Gerwen heeft zijn belofte waargemaakt door als een sloopmachine over Adrian Lewis heen te gaan. Jackpot werd geen leg gegund in de Premier League Darts, waardoor de Nederlander nagenoeg zeker is van de winst in de reguliere competitie. Met nog twee weken voor de boeg is zijn marge op Peter Wright drie punten. Het is de derde keer dat Van Gerwen iemand met 7-0 verslaat, eerder overkwam het Phil Taylor en James Wade. Hij deed het ditmaal met een gemiddelde van 110,75 per beurt.

Sloopwerk is begonnen

Van Gerwen kondigde na zijn slordige partij tegen Dave Chisnall sloopwerk aan en dat maakte hij direct waar. Hij opende de partij met een 180’er, gevolgd door een 171-score voor de 13-darter. In de tweede leg kwamen er scores van 180 en 174 overheen voor opnieuw een 13-darter. De volgende 180’er en een 93-finish bracht de volgende break, voor hij zowaar tops miste voor de 108-finish. Zo kreeg Lewis de kans vanaf 56, om twee pijlen op de dubbels te missen: 0-4.

Kleine kansjes niet gepakt door Jackpot

In de vijfde leg kreeg Jackpot opnieuw een kleine kans. Van Gerwen miste namelijk bulls-eye voor de 127-finish, alleen de Engelsman gooide dubbel-6 ook tegen het ijzer voor de 126-finish. Dubbel-19 voor de 115-finish viel er in de zesde leg ook niet in en zo was het met een 72-finish alweer 0-6 voor Van Gerwen. Hij stond klaar om de whitewash uit te gaan delen en Lewis opende met scores met 41 en 54. Daardoor kon Van Gerwen alweer scorend weglopen en stond zes pijlen vanaf 162. Hij zette weg naar 28 en maakte het af via dubbel-7.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: