Van Gerwen neemt hardhandig revanche op Wright

Michael van Gerwen heeft hardhandig toegeslagen in de Premier League Darts tegen Peter Wright. Voor zijn doen had Mighty Mike een dramatisch weekend achter de rug, want hij won geen één van de drie UK Open Qualifiers. Op de laatste van de drie verloor hij op de vloer van Wright, maar de Schotse nummer drie van de wereld werd nu volledig van het podium geveegd. Snakebite ontsnapte aan een whitewash door drie gemiste matchdarts en daarop rolde het naar 7-3. Van Gerwen sloot af met 105,21 per beurt.

Eerste leg gelijk cruciaal

Wright kende een uitmuntende week, want na zijn zege op Jelle Klaasen tijdens de Premier League Darts won hij liefst twee van de drie UK Open Qualifiers. Daar verscheen hij met een nieuw setje darts en speelde daar ook in Nottingham mee. Zijn openingsleg leek in orde, maar op de dubbels ging het mis. Van Gerwen profiteerde en denderde gelijk keihard weg met een 86-finish voor een 11-darter. Wright gooide er nog een 180’er achteraan, maar werd toch gelijk voor een tweede keer gebroken. Zijn eigen leg vuurde Mighty Mike daarop ook nog maar uit met een 170-finish.

Pijnlijke afgang blijft Wright bespaard

Het gemiddelde van Van Gerwen ging al richting de 113 per beurt en brak Wright al voor de derde keer. De Schot kreeg een kans om iets terug te doen, alleen tops viel niet voor een 120-finish. Daardoor was het al 0-6 voor Van Gerwen en Wright mocht de zevende leg openen om zijn gezicht te redden. Na te openen met 137 volgden scores van 60 en 81, waardoor Van Gerwen toch weer weg kon wandelen. Hij miste alleen bulls-eye en twee keer dubbel-8, waardoor met een 64-finish Wright alsnog een leg kon bijschrijven. Zijn derde 180’er bracht hem ook nog naar 2-6, om Van Gerwen zijn vierde matchdart te zien missen. Dubbel-8 bracht Wright zelfs een derde leg, maar daarna vond Mighty Mike het voldoende. Zijn tweede én derde 180’er bracht hem naar 7-3.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: