full screen background image

Van Gerwen overleeft drie matchdarts van Chisnall

Michael van Gerwen heeft met meer geluk dan wijsheid een punt overgehouden in de Premier League Darts tegen Dave Chisnall. Lange tijd miste Mighty Mike bijna iedere dubbel die hij moest gooien (3 uit 14) en kwam dan ook op een 6-3-achterstand. Chisnall begon daarop toch weer te bibberen toen de beslissende dubbel gegooid moest worden. Hij miste drie matchdarts en Van Gerwen redde een punt met wel weer een gemiddelde van 101,95 per beurt.

Twee missers MvG

De break bleef in de openingsleg nog uit, doordat Van Gerwen dubbel-16 miste voor een 110-finish. Er kwam de eerste 180’er van de partij overheen van Chizzy, maar door een 84-finish was het toch 1-1. De Engelsman kwam opnieuw op voorsprong, gevolgd door de tweede 12-darter van Mighty Mike. Chizzy kreeg veel tijd in zijn eigen leg en knalde er alweer een 180’er tegenaan. Van Gerwen stond alleen na negen pijlen al op 56, om twee pijlen te missen. Daarop brak Chisnall met een 84-finish: 4-2.

Opeens geen dubbel te vinden

Beide darters hadden wel een gemiddelde van 107 achter hun naam staan. Chisnall kreeg de kans om zelfs naar 5-2 te lopen, om op zijn beurt twee pijlen te missen. Zo kreeg Van Gerwen de herkansing, alleen vanaf 72 miste de Nederlander zowel dubbel-12 als dubbel-6. Gefrustreerd knalde Mighty Mike zijn eerste 180’er erin, om dubbel-2 wel te vinden (3 uit 14 op de dubbels). Scorend liep Chisnall daarop toch weer snel weg en kreeg de tijd om helemaal naar dubbel-1 af te dalen voor 6-3. Een 180’er en dubbel-8 (met zijn eerste pijl) bracht de stand naar 6-4 en een cruciale leg. Scorend was het opnieuw verzorgd van Chisnall, maar op de dubbels waren alle bibbers weer aanwezig. Hij mist drie matchdarts en kreeg een 180’er van Mighty Mike om zijn oren. Daardoor werd het toch 6-6.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: