full screen background image
Michael van Gerwen Premier League Darts Manchester 2017

Van Gerwen overleeft twee matchdarts tegen Wright

Michael van Gerwen en Peter Wright hebben de punten gedeeld in de Premier League Darts. Van Gerwen begon ontzettend slordig op de dubbels en kwam daardoor op een 0-4-achterstand. Langzaam knokte hij zich terug in de partij en wist uiteindelijk een beslissende leg af te dwingen. Daarin overleefde hij een tweede matchdarts en pakte met een 68-finish toch een punt. Hierdoor blijft hij aan kop van de League.

Wright straft alle foutjes af

Van Gerwen begon scherp aan de partij, alleen op de dubbels schoot een pijl uit zijn hand. Zo vloog de pijl in single-16 in plaats van dubbel-8 en pakte Wright de break. Daar kwam een 108-finish overheen, voor Van Gerwen twee pijlen miste vanaf 67. Wright profiteerde opnieuw optimaal met een 80-finish en kwam al op een 0-3-voorsprong. Zijn eigen leg leverde ook geen probleem op via dubbel-18, waarop Mighty Mike eindelijk zijn eerste leg bij kon schrijven op dubbel-8. Een kans om terug te breken in de zesde leg kreeg de Nederlander niet, want Wright gooide 76 alweer weg met twee pijlen.

Twee matchdarts gemist

Bijna pakte de Schot een nieuwe break, alleen dubbel-12 voor de 144-finish viel er niet in. Tops bracht de stand daardoor terug tot 2-5, maar Wright opende zijn eigen leg alweer met een 180’er. Van Gerwen sloeg terug met drie keer 140 op rij, om twee pijlen op dubbel-12 te missen. Voor het eerst strafte Wright het niet af – vanaf 78 – en pakte Mighty Mike een break terug. Zijn eigen leg had hij alleen weer niet uit in vijf beurten en Wright kon zich toch verzekeren van het eerste punt. De Schot miste een matchdart vanaf 160 en kreeg daarna gelijk de derde 180’er van Van Gerwen om zijn oren. Zo dwong de Nederlander toch een beslissende leg af, maar kon scorend ditmaal niet weglopen. Wright kreeg zes pijlen vanaf 195 en zette weg naar 62. Opnieuw kreeg de Schot maar één pijl en miste dubbel-16. Zo kon Van Gerwen toch nog een punt redden met een tweedart 68-finish.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: