Van Gerwen overwint trage start in Ahoy om Taylor te vloeren

Michael van Gerwen heeft Phil Taylor na een trage start toch overtuigend weten te verslaan in de Premier League Darts. In Ahoy werd het 0-3, maar daarna was de Nederlander niet meer te houden. Zijn gemiddelde van 100,50 bracht hem voor de zeventiende keer een 100+ gemiddelde op rij op televisie en daarmee evenaarde hij zijn eigen record en dat van Taylor.

Trage start Mighty Mike

Van Gerwen kwam traag uit de startblokken, waar Taylor al direct begon te klagen over het in zijn ogen onstabiele podium. Het bracht hem wel de openingsleg via tops en het werd ook 2-0 met een 96-finish. Van Gerwen begon langzaam zijn ritme te vinden en ook met de eerste dart de triple-20. Bulls-eye voor een 126-finish viel alleen niet en zo maakte Taylor er ook 3-0 van met een 73-finish. In de vierde leg kwam Mighty Mike eindelijk los en daarna ging het hard.

Turbo zit erop

In de vijfde leg zette hij vanaf 164 rustig weg en gaf Taylor de kans vanaf 156. De eerste dart ging al flink onder de triple-20 en de rebreak was een feit. Scorend liep de Nederlander in de zesde leg ook weg en maakte het met een 68-finish alweer 3-3. Taylor was inmiddels ruim tien punten gezakt in zijn gemiddelde en kon de triple totaal niet mee vinden. Met een 82-finish pakte Van Gerwen dan ook alweer de break. Met 3-5 op de teller miste de Nederlander dubbel-16 voor een 103-finish en kon Taylor weer een leg bijschrijven. The Power zag Van Gerwen twee keer een score gooien zonder triple en kreeg twee pijlen voor 5-5. Die vielen er niet in en de Nederlander vond dubbel-8 voor 4-6. Een leg later was het dan ook gedaan.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: