Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen vloert Anderson om eerste plaats opnieuw veilig te stellen

Michael van Gerwen heeft voor het vijfde jaar op rij de reguliere competitie van de Premier League Darts als nummer één afgesloten. Het werd nog wel even spannend door toedoen van Peter Wright, maar de 7-4-zege van Mighty Mike op Gary Anderson was voldoende. Het enige minpuntje voor de Nederlander was dat hij twee legs cadeau gaf door een volle beurt op de dubbels te missen.

Eén foutje gelijk weer rechtgezet

Door de ruime zege van Wright wist Van Gerwen dat hij niets meer zou hebben aan een gelijkspel. Alleen bij een zege op Anderson pakte Mighty Mike de eerste plaats in de reguliere competitie. De laatste weken kreeg de Nederlander wat tikjes te verwerken en in de meeste gevallen door eigen toedoen. De dubbels liepen moeizaam, nu opende hij wel sterk via dubbel-18. Anderson maakte wel gelijk, voor Van Gerwen er een 11-darter uitgooide met een 92-finish. De vierde leg bracht ook nog een 180’er en de bulls-eye 124-finish voor 3-1. Anderson sloeg vanaf 80 niet toe om terug te breken, maar vervolgens maakte Mighty Mike zijn eerste fout. Een volle beurt vanaf 40 leverde geen legwinst op, dat foutje werd wel gelijk weer rechtgezet via dubbel-8: 4-2.

Marge niet meer weggegeven

Van Gerwen stond in zijn eigen leg na negen pijlen alweer op 36, om opnieuw een volle beurt te missen. Anderson gooide 86 uit om toch weer terug te breken. Inmiddels was hij ondanks 106 per beurt slechts 4 uit 14 op de dubbels. Scorend liep hij alleen volledig over de Schot heen en kreeg dan ook weer een kans om te breken. Nu vloog dubbel-16 er wel gelijk in voor de 86-finish. Dubbel-10 wilde daarna niet voor de 80-finish, alleen ditmaal stond Anderson nog ver weg. Dubbel-5 vloog er met zijn derde dart wel in voor 6-3. Met een fraaie 145-finish dwong Anderson nog wel minimaal een elfde leg af, maar daarin liep Van Gerwen toch weer weg voor de 7-4-zege met 103,56 per beurt en 7 uit 23 op de dubbels.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts

Kerst 2018