full screen background image

Waanzinnige slotleg brengt Van Gerwen langs Wade

Michael van Gerwen heeft zijn koppositie in de Premier League Darts versterkt door James Wade te verslaan. The Machine speelde een uitstekende partij en kwam op een 4-2-voorsprong. Dat was het moment dat Van Gerwen zich even kwaad maakte om weg te lopen naar 4-6. Wade dwong een slotleg af, stond na negen pijlen op 41 om toch te verliezen door een 138-finish. Zo verloor Wade met 110,82 per beurt, tegenover 113,62 van Mighty Mike.

Mighty Mike maakt eerste slippertje

In de openingsleg sloeg Van Gerwen bijna gelijk toe. Hij miste bulls-eye voor een 170-finish en zag vervolgens Wade de leg pakken vanaf 64. Mighty Mike maakte spoelen gelijk, gevolgd door 180’ers van beide darters. Ditmaal kreeg de Nederlander geen pijl voor de break, maar Wade gooide vanaf 64 wel weer een 14-darter. Met een 12-darter was het 2-2, voor Wade opnieuw tops in één dart vond. Het eerste foutje kwam vervolgens in de zesde leg door Van Gerwen. Hij gooide zich dood door dubbel-15 in plaats dubbel-10 te vinden en Wade pakte de break: 4-2.

De ultieme turbo gaat aan

Boos beukte Van Gerwen vijf keer triple-20 in het bord en met een 12-darter was de rebreak alweer een feit. Wade bleef met een gemiddelde van tegen de 110 per beurt druk zetten en miste bulls-eye voor de 121-finish. Daarop kon Van Gerwen gelijk maken met een 84-finish en opende de negende leg alweer met een 180’er om zijn gemiddelde zelfs naar 112 te tillen. Wade kon zich vanaf 100 niet meer redden en zo was de nieuwe break een feit. De Nederlander opende zijn eigen leg alweer met de vijfde 180’er en tops bracht hem het eerste punt. De zesde maximale score leek de partij al te beslissen, maar met een 88-finish dwong Wade toch nog een beslissende leg af. Daarin stond Wade na negen pijlen op 41, maar door een 138-finish pakte Van Gerwen toch de partij.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: