Wade en Taylor duwen elkaar naar een gelijkspel

James Wade en Phil Taylor hebben na hun winnende start onderling de punten gedeeld in de Premier League Darts. In de openingsfase pakte Wade de break voorsprong, maar gaf een 3-1-voorsprong uit handen. Vanaf 3-3 ging het hand in hand, tot Wade zich vergooide in de elfde leg. Met een 142-finish pakte Taylor de break, maar afmaken deed hij niet. Zo werd het alsnog een gelijkspel.

Vier breaks op rij

In de openingsleg wist Taylor zichzelf gelijk een kans te verschaffen, maar miste een volle beurt op dubbel-19. Wade profiteerde en brak gelijk met een 121-finish. The Power deed hetzelfde terug, om in de vierde leg alweer een 11-darter met een 81-finish om zijn oren te krijgen. Daardoor wist Wade zijn gemiddelde op te schroeven naar ruim 110 per beurt. Dit hielp hij om zeep door in zijn eigen leg vier pijlen op de dubbels te missen en Taylor daarna een 104-finish te zien gooien voor 3-3.

De kansen laten liggen

Wade herpakte zich met zijn derde 180’er en tops voor de hernieuwde voorsprong. Taylor maakte gelijk vanaf 59, gevolgd door alweer een sterke leg van The Machine met een maximale score. Hij voerde nu de druk ook op in de leg van zijn landgenoot. The Power redde zich niet vanaf 158, maar Wade kreeg tops ook niet uit voor een 104-finish. De elfde leg leek toch weer overtuigend naar de linkshander te gaan, maar hij zakte door scores van 60, 60 en 85 toch weg. Twee pijlen vanaf 56 vlogen er ook niet in en Taylor brak met een 142-finish. Doordrukken kon The Power echter ook niet en zo werd het toch 6-6.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: