Wade geeft zekere zege op Anderson weg

James Wade heeft een zekere overwinning op Gary Anderson uit handen gegeven in de Premier League Darts, waarop hij in de slotleg zelfs nog blij mocht zijn met een punt. The Machine denderde naar 5-1, om in de tiende leg aan vier beurten niet genoeg te hebben om 65 weg te poetsen. Zo werd het zelfs 5-6, voor Wade nog een punt redde.

Wade is dodelijk op iedere kans

Anderson kwam spectaculaire uit de startblokken met twee 180’ers in evenveel legs. De Schot miste de kans vanaf 81 en zo maakte Wade met zijn geliefde dubbel-10 gelijk. De triples vielen voor de nummer twee van de wereld vervolgens even niet en Wade pakte de break. Een nieuwe 180’er van Anderson maakte de Engelsman onschadelijk met een 100-finish, om een nieuwe misser van Anderson vanaf 78 af te straffen met een 110-finish.

Vier volle beurten vanaf 65

Zijn eigen leg leverde voor Wade ook geen enkel probleem op om er zelfs 1-5 van te maken, voor Anderson met een 12-darter eindelijk weer een leg kon bijschrijven. De Schot pakte het momentum even over en gooide met een bulls-eye 121-finish er nog een 12-darter achteraan. Anderson maakte er ook nog 4-5 van, waarop Wade weer bij de les leek te zijn. Hij miste alleen vier volle beurten vanaf 65 en gaf daarmee de voorsprong uit handen (5-5). Anderson won zijn vijfde leg op rij via tops en had Wade bijna op de knieën. De Engelsman wist toch nog op tijd zich op te richten om via dubbel-9 een punt te redden.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: