Connect with us

Premier League Darts

Wade helpt Taylor aan play-offplek met punt tegen Chisnall

James Wade heeft de strijd om het laatste plaatsje in de play-offs beslist door Dave Chisnall met speels gemak aan de kant te zetten. Chizzy bezweek vanaf de eerste leg al onder de druk, want hij kon geen dubbel vinden. Wade pakte de voorsprong, tot Chisnall zonder druk toch nog een punt pakte.

Karrenvracht aan dubbels gemist

Mocht er vanavond gerekend, dan moest Chisnall in ieder geval heel ruim winnen van Wade. Scorend begon hij direct sterk, maar op de dubbels wilde het niet direct vlotten. Dubbel-1 bracht hem nog wel de eerste leg, maar vier nieuwe missers werden door Wade via dubbel-3 wel afgestraft. Scorend was Chizzy daarop ook van de leg en Wade profiteerde met de 1-3-voorsprong. Bulls-eye voor de 170-finish viel niet voor The Machine, waardoor Chisnall de strijd nog even levend kon houden ondanks 2 uit 14 op de dubbels. De zesde leg ging echter ook naar Wade na twee 180’ers en daarop was het zeker dat Taylor naar de play-offs mocht. Op legsaldo kon hij namelijk niet meer worden achterhaald.

Zonder druk lukt het wel

De dreun was bij Chisnall uitgedeeld en hij werd nu op alle vlakken overlopen door Wade. De linkshander liep naar 2-6, voor Chisnall ontsnappen zijn pijlen begon weg te gooien. Met onder meer een 129-finish kwam hij dan ook nog terug tot 4-6 en opeens begon het te lopen. Zijn gemiddelde tilde hij op van 88 op het moment dat het 2-4 werd naar liefst 98,68 aan het einde. Met twee 180’ers in de slotleg brak hij Wade opnieuw voor 6-6.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts

Kerst 2018