Wade vindt hoogste versnelling en walst Lewis plat

James Wade heeft Adrian Lewis een stevige tik uitgedeeld in de Premier League Darts. Lange tijd leek Lewis weg te komen met zijn matige optreden, maar vanaf 4-3 gaf Wade bizar gas. Hij gooide achter elkaar legs van 12, 11 en 11 darts. Daardoor was het pardoes 4-6, om het via tops af te maken. Daarmee heeft The Machine al vijf punten op de teller en verschaft de linkshander zich al goede perspectieven richting de play-offs.

Jackpot draait heel langzaam warm

Lewis kwam heel traag uit de startblokken en leek dan ook snel te worden gebroken. In de openingsleg wist hij zich nog te redden met zijn derde dart op dubbel-8, om vervolgens een volle beurt te missen. Wade sloeg echter ook niet toe, waardoor Lewis ondanks een gemiddelde van onder de 80 per beurt op een 2-1-voorsprong kwam. Wade maakte wel eenvoudig gelijk, voor Lewis eindelijk zijn ritme leek te vinden. Na negen pijlen stond hij op 90 en kwam op 3-2 met een 13-darter. Jackpot knalde er de eerste 180’er van de partij achteraan, maar Wade hield toch zijn eigen leg met een bulls-eye 121-finish.

Vier op een rij in de hoogste versnelling

Het werd ook 4-4 door een 14-darter van Lewis en de eerste 180’er van Wade. The Machine schakelde inmiddels bij om de tweede 180’er achteraan te gooien, om na negen pijlen al op 24 te staan. De break was dan ook eindelijk binnen met een 11-darter en in zijn eigen leg gooide de linkshander in iedere beurt twee triples. Zo was het met een 96-finish voor alweer een 11-darter 4-6. Lewis slaagde er niet meer in om zijn ritme terug te vinden, waardoor Wade het met zijn vierde leg op rij overtuigend wist af te maken.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: