full screen background image

Wright deelt Taylor keiharde tik uit en heeft play-offs beet

Peter Wright is op weg om voor het eerst in zijn carrière de play-offs van de Premier League Darts te bereiken. Vanaf 2-2 tegen Phil Taylor denderde de Schot weg met drie snoeiharde finishes op rij. The Power zakte ondertussen weg in niveau en werd met liefst 7-3 verslagen. Daardoor zijn de play-offs voor Taylor juist weer een stuk onzekerder geworden.

Twee keiharde 100+ finishes

Taylor begon uitmuntend met een 180’er, om ook in de tweede leg een maximale score te noteren. Wright deed dat echter ook en pakte de leg vanaf 46. De volgende legs gingen ook allemaal in vijf beurten naar degene die de leg begon, maar dat lukte Taylor in de vijfde leg niet. Wright sloeg gelijk genadeloos toe met een 104-finish en kwam op 2-4 met een 116-finish. Inmiddels was The Power in deze periode weggezakt in zijn gemiddelde van 108 na twee legs naar 98 na zes legs.

Snakebite maakt alleen van matchdart overwerk

Wright bleef wel zeer solide spelen en knalde er in de zevende leg – met Taylor op 52 – nog maar eens een 96-finish voor een 15-darter. De Schot bleef stoïcijns doorgooien en wist met zijn derde dart voor een nieuwe 15-darter het punt al te pakken. In de negende leg kreeg Taylor zelfs zes beurten de tijd van Wright, doordat de Schot ditmaal tops miste voor de 76-finish. hij miste echter een volle beurt, wat Wright op zijn beurt ook deed. Dubbel-2 bracht de stand zodoende toch nog naar 3-6. De zesde matchdart voor de 78-finish was wel raak.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: