full screen background image

Wright duwt Lewis uit de play-offstrijd

Peter Wright heeft Adrian Lewis in de Premier League op een forse nederlaag bezorgd. De Schot houdt daardoor hoop op het behalen van de eerste plaats in de reguliere competitie, terwijl voor Lewis de play-offs uit zicht verdwijnen. Alleen in het allergunstigste geval kan hij volgende week nog kans maken op het bereiken van de top-4, maar zijn spel geeft daar ook weinig aanleiding voor.

Wright krijgt kans op kans

Ondanks een 180’er van Lewis wist Wright de openingsleg te houden en zag Jackpot daarna zijn eigen leg openen met een maximale score. Doordrukken deed de Engelsman niet, want na vijf beurten had hij maar één pijl gekregen op de dubbel. Snakebite strafte het gelijk weer af voor de break. Wright miste alleen tops voor een 125-finish en daardoor kreeg Lewis de kans om gelijk terug te slaan. Dat lukte met zijn derde dart op dubbel-10. Snakebite gooide opnieuw bijna een hoge finish, alleen ditmaal viel dubbel-12 niet voor de 144-finish. De Schot kwam wel op 3-2, om in de zesde leg weer één pijl te missen voor 64. Lewis miste er alleen twee en werd zo toch opnieuw gebroken: 4-2.

Eenvoudig weggelopen

De gemiddeldes lagen inmiddels tien punten uit elkaar: 103 om 93 en daardoor kon Wright in zijn eigen leg opnieuw weglopen voor 5-2. Het enige dat er nog aan ontbrak waren hoge finishes, want ook dubbel-13 voor de 81-finish viel niet. Lewis stond in zijn eigen leg alleen weer op achterstand en miste op het oog ongeïnspireerd vanaf 96. Zo kwam Wright alweer op 6-2 met een dubbele break achter zijn naam en maakte de Schot het vervolgens af.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: