Peter Wright World Matchplay 2016

Wright koploper Premier League na zege op Wade

Peter Wright is de nieuwe koploper in de Premier League Darts. De kersvers winnaar van de UK Open won van James Wade en passeerde daarmee Phil Taylor. Wright vloog naar een 5-1-voorsprong, om vervolgens stil te vallen. Wade wist er optimaal van te profiteren en kwam terug tot 5-4. Twee maximale scores op rij brachten Wright toch weer op het juiste spoor.

Snel weggelopen

De openingsfase was van beide darters erg moeizaam. Drie keer waren de darters die de legs openden niet in vijf beurten uit en dat leverden ook drie breaks op. In de vierde leg wist Wright ook niet in vijftien pijlen uit te gooien en ditmaal sloeg Wade niet toe. Het werd dan ook 3-1 en Wright deelde de echte dreun uit met een 115-finish. Bulls-eye vond Wright niet om gelijk de partij helemaal naar zich toe te trekken en zo was een 100-finish van wade het startsein van een mogelijke comeback.

Comeback net niet afgerond

Twee weken geleden verspeelde Wade namelijk zelf nog een 5-1-voorsprong tegen Gary Anderson en mocht hij uiteindelijk zelfs blij zijn met een punt. Wright opende zijn eigen leg zonder triple, waar Wade instapte met een 177-score. Snakebite vond bulls-eye opnieuw iet en zo was het alweer 5-3. In zijn eigen leg werd Wade wel slordig, want hij miste twee keer op tops. Zo kon Wright opnieuw naar bulls-eye – ditmaal vanaf 170 – om de volledige bull te missen. Dubbel-5 met zijn derde dart bracht Wade de leg en de aansluiting (5-4). Wright herpakte zich met de eerste twee 180’ers van de partij, om dubbel-2 te vinden voor 6-4. Wade dwong een beslissende twaalfde leg af met een 76-finish, nadat Wright de matchdart op tops miste voor een 145-finish. De derde matchdart was voor Wright wel raak via dubbel-16.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: