full screen background image

Wright pakt ondanks matig spel met nieuwe darts wel zege op Wade

Peter Wright heeft een grote stap naar de play-offs in de Premier League Darts gezet. Snakebite kwam met totaal nieuwe pijlen op het podium en het spel zag er verre van goed uit. Toch was het voldoende om halverwege de partij weg te lopen van James Wade door één sterke leg. The Machine kon daarna niet meer terugkomen (7-3), waardoor voor hem de play-offs uit zicht zijn verdwenen.

Versnelling Wright direct goed voor de break

Vorige week liep Wright schade op, omdat hij een 5-1-voorsprong weg gaf tegen Michael van Gerwen en tegen een ontketende Gary Anderson aanliep. Het was voor de Schot reden om volledig nieuw materiaal uit de kast te halen. Het bracht hem wel de openingsleg, voor Wade met een 71-finish gelijk maakte. Het liep ook naar 2-2, voor in de derde ronde waarin beide darters en leg begonnen voor het eerst een verschil ontstond. Wright gooide een 180’er en stond zodoende na negen pijlen al op 76. Dat werkte hij weg in twee beurten voor de 11-darter: 4-2.

In alle rust weglopen

Zijn eigen leg was met een 14-darter – opnieuw met een 76-finish – ook binnen voor 5-2, voor wade iets terugdeed met zijn 12-darter door een 81-finish. De negende leg opende Wright alweer met een 180’er, zette zich weer weg op 76, om ditmaal de dubbel te missen. In de herkansing was dubbel-6 wel raak en zag hij vervolgens Wade zijn eigen leg niet in vijf beurten uitgooien. Dat deed Wright wel door een 81-finish weg te poetsen met twee pijlen voor de 7-3-zege. Of hij tevreden is over zijn nieuwe materiaal valt wel te bezien, want hij eindigde slechts op een gemiddelde van 92,53 per beurt.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: