Peter Wright World Matchplay 2016

Wright weet ook Chisnall aan de kant te zetten

Peter Wright heeft zijn koppositie in de Premier League Darts weten vast te houden door Dave Chisnall te verslaan. In Rotterdam begon de Schot uitmuntend, maar zakte daarna wel ver weg. Het was wel voldoende om met 7-4 te winnen.

Uitmuntende openingsfase op de finishes

Wright is al weken in sublieme vorm en ook tegen Chisnall was hij direct ijzersterk. De Schot had het publiek aan zijn zijde en met finishes van 71 en 120 was het al 2-0. Chizzy opende zijn campagne met zijn eerste 180’er en een 88-finish voor de rebreak. Hij maakte ook 2-2, voor Wright een nieuwe versnelling plaatste. Zijn gemiddelde kroop alweer naar 108 per beurt en met een 86-finish was het 3-2.

Snakebite kabbelt naar de zege

Wright pakte daarop de break, gevolgd door de slechtste leg van de partij. In zeven beurten was Snakebite nog niet uit, maar Chisnall wist niet te profiteren. Vanaf 123 vond de Engelsman wel de bulls-eye, alleen daarna kon hij niet toeslaan. Wright maakte 6-3, Chisnall nog eens pijlen, maar de eerste matchdarts waren ook niet aan Wright besteed. Het gaf hem de kans om de tweede 180’er te gooien, waarop hij het toch af wist te maken.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: