Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Zorgen om pols Klaasen: “Anders moet ik worden geopereerd”

Voor Jelle Klaasen zijn het onzekere tijden. Al sinds het wereldkampioenschap heeft de Nederlander klachten aan zijn werparm. Tijdens het WK had The Cobra een polsontsteking en vlak voor de start van de Premier League heeft hij een injectie in zijn pols gehad tegen de ontstekingen. De afgelopen weken was de pols van Klaasen ingetapet, maar nog altijd is het niet in orde.

Pijn na een paar legs erger

“Alles valt of staat vanavond in Ahoy hoe mijn pols zich houdt”, zo laat Klaasen weten aan de PDC. “Deze week heb ik opnieuw twee injecties in mijn pols gehad. Als er de komende twee maanden geen progressie komt, dan moet ik worden geopereerd. De afgelopen periode was het telkens zo dat de pijn na vijf à zes legs steeds erger werd. Ik heb veel kritiek gehoord over dat ik wedstrijden niet af kan maken, maar het heeft er alles mee te maken dat mijn pols vermoeid raakt. Hopelijk heb ik in Rotterdam wel een goede avond.”

Ontzettend frustrerend

Klaasen vreest dan ook al dat hij onder het mes moet. “Het is frustrerend, want ik houd van de Premier League en dan kun je niet je beste spel spelen. Ik weet wat er mis is en het heeft niets met mijn vorm te maken. Op de ProTour heb ik een aantal goede dagen gehad en speelde ik goed omdat de pijn minder was. Op dit moment kan ik er alleen niets aan doen. Maandag ben ik bij de arts geweest en het is nu afwachten wat er de komende maanden gaat gebeuren. Anders volgt er een operatie.”

Delen: