Connect with us

Premier League Darts

Premier League zit er voor Barney na nieuwe nederlaag voortijdig op

Voor Raymond van Barneveld is het bereiken van de play-offs in de Premier League Darts verkeken. De Nederlander verloor in Sheffield twee wedstrijden en daarmee inmiddels vier op een rij. Met drie punten achterstand, een problematisch legsaldo en een wedstrijd meer gespeeld maakt het bereiken van de top-4 onmogelijk. Peter Wright won dan wel met 7-2, maar voor hem geldt hetzelfde.

Cynisme brengt weinig goeds

De eerste leg won Van Barneveld nog, maar dat werd wel met cynisme begroet. Dubbel-2 werd namelijk pas met pijl 21 genoteerd, waarop Wright vanuit het niets een bulls-eye 89-finish noteerde. Het gaf de Schot het voorzichtige vertrouwen om de legs solide af te werken. Een 15- en 14-darter was goed voor 1-3, om te breken met een 132-finish via twee keer bulls-eye en dubbel-16.

Comeback zit er ook niet meer in

Heel even leek Van Barneveld terug te komen in de partij. Met een 76-finish was het 2-4 en er kwam de kans vanaf 120. Tops viel niet en Wright plaatste daardoor toch gelijk weer een break. Met een 107-finish was het eerste punt voor Wright en de Schot maakt het af met een 15-darter. De 2-7-zege is de tweede dit seizoen voor de Schot, Barney bleef achter met een gemiddelde van 86,78 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts