Connect with us

Pro Tour

Price bekroont goede vorm met toernooizege; halve finale Noppert

Gerwyn Price heeft het vijfde Players Championship van het seizoen gewonnen. De Welshman is het hele seizoen al in goede vorm en bekroonde dat nu met een titel. In de finale was hij met 109,7 per beurt te sterk voor Gabriel Clemens. Danny Noppert haalde de laatste vier mét een negendarter. Ook Scott Baker gooide een negendarter tegen Dave Chisnall, om overigens ook dat duel te verliezen.

The Iceman wordt nog steeds beter

De opmars van Price is ieder jaar zichtbaar. Won hij al eerder vloertoernooien, daar kwam vorig jaar een European Tour én de Grand Slam of Darts bij. Was er toen nog vooral reuring over zijn gedrag, inmiddels gaat het alleen nog maar over zijn spel. Dat is in de Premier League Darts uitstekend en op de vloer was hij ditmaal simpelweg niet bij te benen.

Waanzinnige gemiddeldes

Alleen in de tweede ronde tegen Madars Razma viel zijn gemiddelde wat weg, Marko Kantele (101,8), Ryan Joyce (99,5), Jonny Clayton (105,5), Ian White (106,0), Dave Chisnall (100,5) en in de finale Gabriel Clemens (109,7) kwamen er simpelweg niet aan te pas. Voor Clemens was het zijn tweede finale. Vorig jaar verloor de Duitser – na gemiste matchdarts – van Gary Anderson, nu was hij met 8-4 niet in de buurt van de zege.

Noppy draait moeizame start knap om

Danny Noppert kende een stroeve start van 2019, dat wist hij nu in één keer om te buigen. Zeges op Boris Koltsov, Stephen Burton, Andy Boulton, Mensur Suljovic en Ryan Searle brachten hem in de halve finale. Daarin gooide Noppert een negendarter en kwam daarmee op 3-1. Hij vergat de volgende leg om echt weg te lopen en Clemens profiteerde. Hij nam de regie in handen en gaf deze uiteindelijk niet meer weg.

Wattimena in derde ronde

Behalve Noppert was Jermaine Wattimena de enige Nederlander die verder dan de tweede ronde wist te komen. The Machine Gun speelde een sterk duel tegen Ross Smith, maar ondanks 99,8 per beurt verloor hij met 6-4. In de tweede ronde verloren Mario Robbe en Raymond van Barneveld, alle andere oranjeklanten waren na één partij alweer klaar. Michael van Gerwen ontbreekt dit weekend in Barnsley.

Delen:

Meer over Pro Tour