Connect with us

Pro Tour

Price bezorgt Ratajski eerste finale-nederlaag na bizar duel

Gerwyn Price heeft Players Championship 27 gewonnen na een bizarre finale. Krzysztof Ratajski ging kopje onder met 8-7 en dat was voor hem zijn allereerste nederlaag in een PDC-finale.

Bizarre finale

Price en Ratajski zijn twee van de spelers die dit jaar de prijzen verdelen. In Dublin, waar de spelers warmdraaien voor de World Grand Prix, leek Ratajski even op weg naar zijn tweede titel op rij. Afgelopen weekend won de Pool de Gibraltar Darts Masters en bereikte opnieuw de finale door zeges op onder meer Robert Thornton, Rob Cross en Mensur Suljovic. Price zag namelijk zijn 6-1-voorsprong in de finale verdampen. Het werd 6-7, voor Price twee legs op rij won voor de 8-7-zege.

Matchdart overleefd

Het is voor The Iceman alweer zijn achtste titel bij de PDC en na zes gewonnen finales op rij voor Ratajski was het zijn eerste nederlaag. Price haalde de finale door zeges op Adrian Gray, Tytus Kanik, Simon Whitlock, Jermaine Wittimena, Cristo Reyes en Ryan Joyce. Joyce miste in de halve finale zelfs een matchdart, waar Reyes met zijn tweede kwartfinale op rij pardoes zijn seizoen weet te redden. Het WK is nu binnen handbereik.

Drie keer vierde ronde.

Beste Nederlanders waren Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Danny Noppert met een vierde ronde. Zowel Fast Vinnie als Noppy waren dichtbij een zege, ze verloren met 6-5 van Suljovic en Joyce. Jeffrey de Zwaan bereikte de derde ronde. Michael van Gerwen sluit een dag later aan in Ierland, Raymond van Barneveld ontbreekt helemaal, voor hem is er niets meer te winnen op de vloertoernooien. Het WK is bereikt, net zoals de Players Championship Finals.

Delen:

Meer over Pro Tour