Connect with us

Premier League Darts

Price geeft eerste zege op Van Gerwen zo uit handen

Michael van Gerwen Gerwyn Price PDC WK Darts 2018

Gerwyn Price heeft de kans laten liggen om voor de allereerste keer van Michael van Gerwen te winnen. Anderhalve week geleden miste hij al matchdarts op een European Tour, nu kwamen er tijdens de Premier League Darts weer twee bij. Zodoende kon Van Gerwen met een 82-finish een punt redden.

Slordig op de dubbels

Een aantal weken geleden begonnen Van Gerwen en Price ontzettend zwak aan de partij, maar toch wist Mighty Mike de turbo nog in te drukken. Ook nu begon Mighty Mike niet overtuigend. Hij kwam nog op 1-0, maar werd gebroken doordat hij drie pijlen miste op de dubbels. Price hield zijn eigen leg met een 90-finish voor de 12-darter, om Van Gerwen vervolgens in zijn eigen leg een dart op dubbel-14 te zien missen voor een 145-finish. Daar kwam een snoeiharde bulls-eye 128-finish overheen voor 1-4.

Matchdarts overleefd

Price opende in zijn eigen leg met een 180’er, om te knoeien vanaf 90. Van Gerwen kreeg 99 alleen ook niet weg door tops niet twee keer op rij te vinden. Het werd 1-5, waarop Mighty Mike de turbo toch aanzette. Hij hield zijn eigen leg, om met een 177-score en dubbel-18 terug te breken (3-5). Een sterke leg bracht Price zijn zesde leg, gevolgd door een 65-finish van Mighty Mike. Price kon zich vervolgens verzekeren van een punt en miste twee pijlen vanaf 60. Zo kon de Nederlander de achterstand helemaal ongedaan maken, maar nu miste hij pardoes weer drie keer. Een 90-finish voor een 12-darter bracht de strijd wel naar een veertiende leg. Daarin stond Price na negen pijlen op 49 en Van Gerwen op 82. The Iceman miste twee matchdarts en Mighty Mike poetste 82 met twee darts weg voor 6-6.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts