Connect with us

World Darts Championship

Price ijzersterk op beslissende momenten en vloert White

Gerwyn Price PDC WK Darts 2018

Gerwyn Price heeft met een overtuigend optreden de derde ronde bereikt van het PDC World Darts Championship 2018. De Welshman speelde zijn beste legs in de belangrijke legs, waar Ian White daarin juist ontzettend zwak gooide. Daardoor won Price eenvoudig met 4-1 in sets en een gemiddelde van 96,93 per beurt. In de derde ronde staat Price tegenover Michael van Gerwen of James Wilson. Ook lijkt hij zich met de zege richting de Premier League te gooien.

Twee keer een uitmuntende vijfde leg

De verschillen tussen Price en Wright zijn op de wereldranglijst klein en dit jaar bleek dat ook het geval tijdens de UK Open. Price won met 10-9 en ditmaal was het in de openingsfase ook gelijkwaarde. Gebroederlijk gingen ze naar een vijfde leg en daarin opende White met een score van 22. Dat gaf Price de ruimte om weg te lopen, met een 114-finish was de set binnen. De tweede set kende hetzelfde beeld, want met onder meer een 151-finish wist White toe te werken naar een vijfde leg. Zijn eerste beurt was opnieuw zonder triple, waar The Iceman opende met 180 en 140. De 85-finish voor de 12-darter bracht hem naar 2-0 in sets.

Uit handen gegeven set snel goedgemaakt

De partij leek volledig naar de kant van de Welshman te rollen, want bij 1-1 opende hij de derde leg met twee keer 180 op rij. Daarna begon hij van de dubbels een zoektocht te maken. Zes pijlen waren niet aan hem besteed en die tik kostte hem ook de derde set. Het duurde daarna niet lang voor Price de draad weer wist op te pakken. Hij liep snel naar 2-0 en strafte een zwakke leg van White af voor 3-1 in sets. Zijn eigen legs in de vierde set pakte The Iceman met finishes van 72 en 86, om White na zijn vierde 180’er dubbel-8 te zien missen vanaf 65. Daarop maakte Price het af met den 97-finish.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship