Connect with us

Grand Slam of Darts

Price in beroep voor megaboete: “Geschokt door de uitspraak”

Gerwyn Price is in beroep gegaan voor de megaboete die hij begin dit jaar ontving. De Welshman won de Grand Slam of Darts, maar een aanzienlijk deel van het prijzengeld moet hij weer afstaan. The Iceman ontving namelijk 21.000 pond boete.

Ruzie in Wolverhampton

De boete van Price is door drie losstaande incidenten opgebouwd. Hij zou zich hebben misdragen in de kwartfinale tegen Simon Whitlock en in de finale tegen Gary Anderson. Daarnaast kreeg hij een boete voor zijn uitspraken op Twitter. De boete van 21.000 pond deed veel stof opwaaien. Spelers, oud-spelers en analisten waren het allemaal niet eens met de strafmaat en riepen Price op om in beroep te gaan. Wat vooral opviel was dat Gary Anderson er alleen met een waarschuwing vanaf was gekomen. De Schot zorgde tijdens de finale voor het enige fysieke contact, door een duwtje uit te delen aan Price. Hiervoor kreeg hij alleen een berisping.

Ga zo mogelijk naar de rechter

Price heeft nu voor het eerst gesproken over de straf. Dit deed hij tijdens The Darts Show. “Ik was geschokt na de uitspraak. Niet alleen omdat ik een boete had gekregen, maar ook omdat Anderson helemaal geen straf had ontvangen. Niet één speler, niet alleen Phil Taylor, maar elke speler vond mijn straf oneerlijk. Er is iets misgegaan bij het bepalen van de strafmaat en dat wordt door de juiste mensen uitgezocht. Hopelijk wordt de boete ingetrokken, anders ga ik weer in beroep en gaat het naar de rechter. Het beroep is twee weken geleden ingediend. Als de DRA weer met een boete komt, al is het maar duizend pond, dan ga ik dat opnieuw aanvechten.”

Ik ga niets veranderen

“Ik vind dat ik geen boete hoor te krijgen. We stonden allebei op het podium en mijn houding was hetzelfde als tijdens elke andere wedstrijd en dat gaat nooit veranderen. Ik wil geen boete van duizend pond, zelfs niet van 150 pond. Ik ben altijd mezelf gebleven, daar doet een boete niks aan af. Sindsdien heb ik ook geen boetes meer gekregen, dus dan begrijp ik niet waarom ik die eerste wel heb ontvangen.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts