Connect with us

Grand Slam of Darts

Price krijgt zware straf voor gedrag tijdens Grand Slam; waarschuwing Anderson

Gerwyn Price is zwaar gestraft voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam of Darts. De Welshman won het toernooi, maar heeft zich in de ogen van de Darts Regulation Authority (DRA) op drie momenten misdragen. Dit levert hem een forse boete op én een voorwaardelijke straf. Ook Gary Anderson moest op het matje komen vanwege de duw die hij aan Price uitdeelde tijdens de finale.

Drie keer mis voor The Iceman

Price heeft zich tijdens de Grand Slam van dit najaar in Wolverhampton tot drie keer toe laten gaan. Tijdens de kwartfinale tegen Simon Whitlock is hij schuldig bevonden door te overdreven te juichen, zich agressief te gedragen en de tegenstander af te leiden. Dit gebeurde nogmaals in de finale tegen Gary Anderson. Daarnaast heeft The Iceman zich ook laten gaan door ongepaste teksten te plaatsen op zijn social media.

Duw van Anderson

Tijdens de finale liet Anderson zich uiteindelijk ook niet onbetuigd. Zo duwde hij de Welshman weg toen deze aan de oche stond. De DRA heeft hem schuldig bevonden van dit incident, maar ziet dit niet als een zwaar vergrijp doordat het geen agressieve duw was. Doordat het echter geen geaccepteerd gedrag is, heeft Anderson hiervoor een waarschuwing gekregen.

Boete en schorsing

Zo makkelijk komt Price er niet vanaf, mede doordat hij nog een waarschuwing van oktober 2017 had staan. Het zorgt ervoor dat Price voor zijn gedrag in de kwartfinale een boete heeft gekregen van 8.000 pond en voor zijn gedrag in de finale 12.000 pond. De uitlatingen op social media leveren hem nog eens 1.500 pond boete op. Bij elkaar moet The Iceman dus 21.500 pond afstaan aan boetes. Dit bedrag is wel wat dubbel als je bedenkt dat Price met de winst van de Grand Slam of Darts een cheque van 110.000 pond ontving. Ook is de Welshman, die wel mee mag doen aan de Premier League Darts, voorwaardelijk geschorst voor drie maanden. Misdraagt hij zich nogmaals tussen nu en 11 juli 2019, dan zal de schorsing automatisch ingaan. Beide spelers hebben nog twee weken de tijd om in beroep te gaan.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts