Connect with us

Grand Slam of Darts

Price maakt Anderson gek en pakt Grand Slam of Darts-titel

Gerwyn Price winnaar Grand Slam of Darts 2018

Gerwyn Price heeft in een bizarre finale de Grand Slam of Darts gewonnen. Gary Anderson pakte de eerste voorsprong, maar door bijna foutloos te spelen op de dubbels kwam Price terug tot 7-7. Daarop ging de partij ook echt los, want Anderson liet zich kennen. Hij irriteerde zich dermate aan The Iceman dat hij het gesprek aan ging. Het werd de start van veel reuring tussen de twee, waarbij de verschillen klein waren. Het liep naar 13-13 en Anderson liet zich nu helemaal gek maken. Hij duwde Price zelfs weg en ging eraf met 16-13.

Kleine voorsprong voor The Flying Scotsman

Met een 120- en 81-finish hield Price twee keer zijn eigen leg, maar stond wel telkens onder druk. In de vijfde leg ging het dan ook mis door een 80-finish van Anderson. De Schot liep naar 4-2, gevolgd door een 137-finish van Price. De Welshman kon geen dubbel missen, want ook tops vloog er in de negende leg gelijk in. Met een 81-finish ging Anderson toch weer de pauze in met een voorsprong: 6-4. Anders pakte ook de eerste leg vanuit de onderbreking, maar daarna ging het opeens mis.

Anderson kan zich niet meer inhouden

Price kon eenvoudig terugbreken en kreeg zes beurten de tijd in zijn eigen leg. Anderson begon zich zichtbaar te irriteren aan het niet eens overdreven uitbundige juichen van de Welshman. In de veertiende leg miste Price voor het eerst een pijl op de dubbel, maar met een 12-darter kwam hij wel helemaal terug in de partij (7-7). Dat was het moment dat Anderson zich niet meer kon inhouden. Terwijl Price terugliep vanaf het bord stopte de Schot met zijn worp. Een woordenwisseling leverde vooral op dat Anderson helemaal niets meer gooide en Price de pauze in ging met een voorsprong.

Tussensprint afgeslagen

De afkoelingsperiode bleek Anderson goed te doen. Hij hield zijn eigen leg en brak met een bulls-eye 72-finish. Er kwamen ook finishes achteraan van 84 en 144, die hij uitbundig ging vieren met het publiek. Daarbij deed hij bewegingen na van Price en die kreeg hij weer terug van de Welshman in de twintigste leg. The Iceman maakte een dure slipper door twee pijlen vanaf 60 te missen in zijn eigen leg, maar brak toch weer terug met een 78-finish. Met een 130-finish was het verschil nog maar één leg (12-11). Het werd ook 13-12, voor Price opnieuw alles in evenwicht bracht.

The Iceman maakt het af

De Welshman kwam zelfs op 13-14, waarbij Anderson opnieuw zijn beurt onderbrak. Vanaf 136 vond hij de eerste triple, maar stopte. Price kwam op voorsprong en gooide daarna gelijk weer een hoge score. Terwijl hij dit wilde vieren duwde Anderson hem weg. Het deerde The Iceman niets. Hij gooide de dubbel en pakte daarna de zege via tops. Een handje tussen de twee bleef uit.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts