Connect with us

Pro Tour

Price maakt grote sprong op Order of Merit; Max zorgt voor primeur

Gerwyn Price is als winnaar van de Grand Slam of Darts logischerwijs de grootste winnaar op de PDC Order of Merit. De Welshman mag zich de nieuwe nummer zes van de wereld noemen. Een ander opvallende klimmer is Max Hopp. Hij is namelijk de eerste Duitser in de top-32 van de wereld.

Afwezige Chizzy valt eruit

De top-5 van de wereld is ongewijzigd, al ziet Michael van Gerwen zijn marge op nummer twee Peter Wright nog verder slinken. Daryl Gurney ontbrak in Wolverhampton, omdat hij zich niet had weten te plaatsen. Toch is de Noord-Ier nog altijd de nummer vijf van de ranglijst, zijn achterstand op Gary Anderson is echter wel flink gegroeid. Stond hij voor de Grand Slam nog virtueel in positie om na het WK de stek van de Schot over te nemen, dat is nu veranderd. Achter Gurney zijn de echte verschuivingen. Price is geklommen van de elfde naar de zesde plaats. Met 399.250 pond is zijn achterstand op Gurney nog ruim 50.000 pond en de voorsprong op Mensur Suljovic slechts zesduizend pond. Op de Players Championship Finals zal dus bepaald worden wie er van deze twee zesde of zevende geplaatst zal zijn op het WK. James Wade verdedigde een finaleplaats op de Grand Slam uit 2016 en zakte van zes naar negen. Dave Chisnall ontbrak in Wolverhampton en is uit de top-10 gevallen naar plaats elf.

Hopp zorgt voor primeur

Joe Cullen speelde ook niet op de Grand Slam of Darts, toch won hij één plaats ten koste van Raymond van Barneveld. Barney moest veel prijzengeld verdedigen en is nu de nummer zestien van de wereld. Doordat hij niet speelt op de Players Championship Finals zal de Nederlander komend weekend ook worden ingehaald door Adrian Lewis. Stephen Bunting is terug in de top-20 als nummer negentien, waar Jelle Klaasen 22ste is gebleven. Benito van de Pas is gezakt van 28 naar 30, waarvan Jermaine Wattimena profiteerde. Hij is de nieuwe nummer 29. Op plaats 32 is Max Hopp nieuw in de top-32. Daarmee is hij de eerste Duitser die zich op heeft weten te werken tot de beste 32 spelers van de wereld. Het verschaft hem – mits hij deze stek vast houdt komend weekend – een automatisch ticket voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap.

PDC Order of Merit per 20 november 2018

Delen:

Meer over Pro Tour