Connect with us

Pro Tour

Price maakt verrassend weekend compleet met eerste toernooizege

Gerwyn Price heeft een zeer verrasend weekend op de ProTour weten af te sluiten met toernooiwinst. Zaterdag was het al raak voor jongeling Josh Payne en nu pakte Price zijn eerste toernooizege. The Iceman won in de finale van Peter Wright.

The Iceman rolt door

De Welshman is de laatste twee jaar flink aan het doorstoten bij de PDC, met vorig jaar onder meer een kwartfinale op de World Matchplay. De constantheid blijft nog wel uit, zo bleek ook dit weekend. Verloor hij zaterdag in de eerste ronde, een dag later was Price niet te kloppen. Hij won van Dimitri van den Bergh (6-1), Darren Webster (6-4), Daryl Gurney (6-5), Matt clark (6-2), Ricky Evans (6-2) en Benito van de Pas (6-2). In de finale stond hij tegenover Peter Wright.

Grote stap gezet

Wright was slechts één van de drie spelers uit de Premier League die dit weekend van de partij was. Zaterdag stond James Wade in de finale en liet zich verrassen, Wright overkwam hetzelfde. Hij bereikte de finale via Jeffrey de Graaf, Paul Nicholson, Robbie Green, Devon Petersen, Christian Kist en Dave Chisnall. De finale ging met 6-3 naar Price en daarmee schuift hij één plaats op naar 26 op de wereldranglijst. Ook zet hij een grote stap naar alle televisietoernooien. Ook mag hij hopen op de Grand Slam of Darts als toernooiwinnaar

Negendarter en Van de Pas de beste

Een hoogtepunt was er ook voor Devon Petersen. De Zuid-Afrikaan gooide een negendarter, de tweede van dit weekend nadat Dave Chisnall het zaterdag al presteerde een perfecte leg te overleggen. Benito van de Pas was de beste Nederlander met een halve finaleplaats. Christian Kist haalde de kwartfinale. Berry van Peer, Vincent van der Voort, Vincent Kamphuis, Jermaine Wattimena en Jan Dekker kwamen allemaal tot de derde ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ontbraken dit weekend.

Delen:

Meer over Pro Tour