Connect with us

World Darts Championship

Price mist matchdart en zakt volledig door het ijs

Gerwyn Price PDC WK Darts 2019

Gerwyn Price is het volgende slachtoffer op het PDC World Darts Championship 2019. The Iceman kwam 2-0 voor, miste een matchdart en werd daarna volledig overlopen door Nathan Aspinall. De jonge Engelsman staat nu tegenover Kyle Anderson voor een plaats in de vierde ronde.

Price heeft duel in handen

Aspinall opende sterk met een 96-finish, maar Price hield toch het voortouw. Met een 180’er in de vijfde leg en een 97-finish was het 1-0 in sets. Een break in de tweede set maakte Price onschadelijk door een 124-finish en overleefde daarna toch vier pijlen van de Engelsman voor de set. Een 72-finish bracht The Iceman dan ook op 2-0. Aspinall begon steeds sterker te spelen, alleen toch was het Price die het af kon maken. Bulls-eye viel niet voor de 87-finish en Aspinall pakte de set met een 91-finish.

Totale ommekeer

Vanaf dat moment was The Asp de baas op het podium. Een 92-finish werd nog rechtgezet door Price, maar een 140-finish van Aspinall bracht de partij naar een vijfde set. Daarin was The Iceman er eigenlijk niet meer bij. Zijn gemiddelde zakte volledig weg en het was Aspinall die met een 180’er op voorsprong kwam. Price kreeg zijn eigen leg niet uit in vijf beurten en miste in de derde leg een volle beurt vanaf 40. Zo was de winnaar van de Grand Slam of Darts uitgeschakeld.

Delen:

Meer over World Darts Championship