Connect with us

Laatste Nieuws

Price nieuwe nummer drie van de wereld; Noppert op 30

Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2019 winnaar

Gerwyn Price is door zijn prolongatie van de Grand Slam of Darts-titel de grote stijger op de PDC Order of Merit. De Welshman is opgeklommen naar de derde plaats, waar hij Michael Smith heeft weten te verstoten.

Flinke verschuivingen gaande

Michael van Gerwen gaat nog altijd ruim aan kop. Zijn voorsprong op Rob Cross is wel aan het linken, maar de Engelsman moet over een maand 400.000 pond verdedigen op het wereldkampioenschap. Hierdoor komt de eerste plaats van Mighty Mike niet in gevaar. Cross moet zelf wel vrezen voor zijn tweede stek, want Price is juist degene die op het WK amper wat te verdedigen heeft. Hij staat nu met 644.250 pond stevig op de derde plaats, Smith is vierde met 568.000. Gary Anderson, Daryl Gurney en Peter Wright stonden lange tijd in de top-4, maar vallen daar nu allemaal net buiten.

The Gentle uit de top-10

Ook in de neerwaartse spiraal zit Mensur Suljovic. De Oostenrijker ontbrak in Wolverhampton en is uit de top-10 verdwenen. The Gentle is nu nummer elf. Dit komt wel mede doordat hij er de afgelopen twee jaar regelmatig voor heeft gekozen om toernooien op de Pro Tour te laten schieten, mede vanwege de Premier League. Danny Noppert is één van de Nederlanders die actief was op de Grand Slam, hij is daardoor gestegen naar de dertigste plek.

➡ Volledige PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Laatste Nieuws