Connect with us

European Tour

Price pakt in Riesa zijn eerste European Tour-titel

Gerwyn Price UK Open Darts 2017

Gerwyn Price heeft de European Tour in Riesa gewonnen. De Welshman stond eerder dit jaar al in een finale en nu werd de klus tegen Simon Whitlock geklaard. Voor The Iceman is het zijn grootste titel, die hem hoogstwaarschijnlijk ook naar de Grand Slam of Darts brengt. Dankzij de 25.000 pond aan prijzengeld duwt Price ook nog eens Raymond van Barneveld naar de dertiende plaats op de wereldranglijst.

Matchdarts overleefd

Whitlock had het zaterdag moeilijk met James Wilson en won pas in de elfde leg. Zondag ging het makkelijker tegen Steve Beaton (6-3), maar daarna was het weer kantje boord. James Richardson nam in de kwartfinale een 5-4-voorsprong en miste twee matchdarts. Whitlock redde zich met een 65-finish op de bulls-eye, om Richardson in de elfde leg nog een pijl voor de wedstrijd te zien missen vanaf 99. Zo kon Whitlock zich opnieuw redden met 6-5, om in de halve finale opvallend eenvoudig van Danny Noppert te winnen. De Nederlander had eerder op de dag gewonnen van zowel Mensur Suljovic als Darren Webster, waardoor hij zich plaatste voor de World Grand Prix. De tank bleek daarna leeg: 7-2.

The Iceman werkt thrillers af

Ook Gerwyn Price moest door de dag heen matchdarts overleven. The Iceman is nog altijd aan het herstellen van zijn achillespeesoperatie, zijn spel wordt alweer met de week beter. John Henderson werd in de tweede ronde geklopt, daarna volgde een thriller met Daryl Gurney. De Noord-Ier dwong met een 11-darter een elfde leg af, daarin miste hij drie pijlen vanaf 32. Price profiteerde en won in de kwartfinale met 6-2 van Ryan Searle dankzij een 101,63 gemiddelde. De halve eindstrijd werd daarop weer een thriller. Steve West kende een subliem weekend en had net Adrian Lewis verslagen. Opnieuw kwam er een allerlaatste leg en zag Price zijn tegenstander dubbel-18 voor de 106-finish missen. Zo stond The Iceman in zijn tweede finale op de European Tour van het jaar. De eerste verloor hij van landgenoot Jonny Clayton.

Eerste fout Whitlock hard afgestraft

In de finale pakte Whitlock de openingsleg en gooide er gelijk een 180’er achteraan. Toch was het Price die gelijk terugbrak en met een 72-finish de leiding pakte. Een nieuwe 180’er van Whitlock en een 99-finish bracht direct de gelijkmaker weer op het bord, om met zijn derde maximale score de leiding te herpakken (3-2). Andermaal was het echter Price die terugbrak. Hij deed dat via tops (3-4) en zag in de achtste leg de eerste cruciale missers van Whitlock. 96 werd na triple-20 met zijn eerste dart niet uitgegooid en het eerste gat was een feit. Een zeer solide leg van The Iceman bracht een 15-darter voor 3-6, om een nieuwe break te gooien met een 76-finish. De tweede 180’er gaf hem lucht, om vanaf 96 de klus nog niet te klaren. De herkansing was wel raak voor de 3-8-zege met 98,26 per beurt.

European Tour Riesa: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour