Connect with us

European Tour

Price pakt titel in Hasselt; Van Duijvenbode in halve finale

Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2019 PDC

Gerwyn Price heeft zijn tweede toernooi op rij gewonnen. Na het zesde Players Championship was het nu raak op de European Tour in het Belgische Hasselt. In de finale moest Michael Smith eraan geloven. Dirk van Duijvenbode was de beste Nederlander.

The Iceman

Beide darters waren zeer overtuigend in de finale gekomen, waarbij met name Smith uitmuntende cijfers liet zien. Zijn gemiddelde lag ruim boven de 100 per beurt met zeges op onder meer Michael van Gerwen en Peter Wright. Price had dan wel mindere gemiddeldes, in vier partijen stond hij pas acht legs af aan Wesley Plaisier, Jamie Hughes, Mensur Suljovic en Dirk van Duijvenbode. De finale werd eenzijdig. Price liep snel weg vanaf 2-2 naar 7-2 door finishes van 112 en 126. Twee legs later was de partij beslist.

Van Duijvenbode

De Nederlanders waren op de finaledag snel klaar, behalve Van Duijvenbode. Hij klopte Jeffrey de Zwaan en daarna ook Nathan Aspinall in een kraker. Zo stond hij voor het eerst in de halve finale van een European Tour. Tegen Gerwyn Price kwam Duivee nog 3-0 voor, om toch met 4-7 te verliezen. Michael van Gerwen verloor in een slotleg van Michael Smith, Martijn Kleermaker was niet opgewassen tegen Mervyn King en datzelfde kon gezegd worden over Danny Noppert tegen Peter Wright.

European Tour Hasselt: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour